SHARE

Cu toții auzim peste tot, citim peste tot că alunele sunt foarte bune pentru organismul nostru, dar nimeni nu prea spune exact cum te ajută acest aliment. Astfel, vom discuta în cele ce urmează despre beneficiile concrete ale alunelor supra organismului uman, pentru a clarifica odată pentru totdeauna problema aceasta a alunelor, bune de ronțăit, bune pentru sănătate.

Cât de benefice sunt alunele pentru organism?

  • Alunele te pot ajuta să menții un echilibru în organism în cazul în care ești vegetarian. Acestea conțin grăsimi sănătoase de care corpul tău are nevoie ca de aer.
  • Alunele îți reglează pofta de dulce. Este mult mai recomandat să mănânci alune care au un index glicemic mic decât să mănânci ciocolată atunci când ai poftă de ceva dulce.
  • Alunele țin de foame. Nu știu câți dintre voi ați mâncat alune în cantități ceva mai mari, dar este cert că pot uneori înlocui o masă. Au foarte multe calorii de asemenea.
  • Alunele te protejează de bolile cardiovasculare. Sunt foarte bogate în fibre și astfel reușesc să țină departe bolile de inimă de corpul tău.
  • Alunele diminuează colesterolul. Colesterolul este o problemă destul de mare în ziua de azi iar alunele conțin fitosteroli. Acești fitosteroli sunt un fel de scut împotriva bolilor de inimă.
  • Alunele îmbunătățesc sistemul imunitar. Acestea sunt bogate în seleniu și pot să țină la departe răceala și gripa. E foarte important pentru vegetarieni de altfel.
  • Alunele sunt o sursă de energie extraordinară. Sunt considerate cele mai bune energizante naturale și cred că este o caracterizare mai mult decât precisă. Cei care au mâncat alune au văzut pe pielea lor câtă energie îți poate oferi un simplu pumn de alune.

S-ar putea să îți placă și...

Sucul de păstârnac – beneficii pentru sănătate Sucul de păstârnac este unul dintre cele mai sănătoase pentru organismul nostru iar în cele ce urmează vom discuta despre beneficiile acestuia. Cred că în ultimii ani a apărut o modă cu sucurile făcut...
Despre imbatranirea prematura a tenului Femeile au fost intotdeauna obsedate de frumuste si nu o zic ca si cum ar fi ceva rau. Nu, din contra. Femeile sunt raspunzatoare pentru aducerea frumosului in viata noastra si niciodata nu trebuie sa...
Cu cât stai mai mult timp pe scaun cu atât sunt șanse mai mari să te î... Știm cu toții faptul că sedentarismul este cea mai mare problemă a societății contemporane. De ce există sedentarism? Ei bine, pentru că există lene, există comoditate, există joburi care nu fac altce...
7 lucruri pe care nu le stiai despre propriul fund Cu siguranta, fiecare femeie este preocupata de  posteriorul sau. De ce? Pai e destul de lesne de inteles, este una dintre partile care atrag barbatii. Unele femei aleg sa se duca la sala pentru a ave...
Câte fructe ar trebui să mâncăm zilnic? Unele alimente, precum peștele prezintă un risc ridicat pentru supraconsum și automat risc pentru intoxicație. Pentru cei care nu cunosc, peștele conține mercur. Dar ce se întâmplă atunci când mâncăm ...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here