SHARE

Cu toții auzim peste tot, citim peste tot că alunele sunt foarte bune pentru organismul nostru, dar nimeni nu prea spune exact cum te ajută acest aliment. Astfel, vom discuta în cele ce urmează despre beneficiile concrete ale alunelor supra organismului uman, pentru a clarifica odată pentru totdeauna problema aceasta a alunelor, bune de ronțăit, bune pentru sănătate.

Cât de benefice sunt alunele pentru organism?

  • Alunele te pot ajuta să menții un echilibru în organism în cazul în care ești vegetarian. Acestea conțin grăsimi sănătoase de care corpul tău are nevoie ca de aer.
  • Alunele îți reglează pofta de dulce. Este mult mai recomandat să mănânci alune care au un index glicemic mic decât să mănânci ciocolată atunci când ai poftă de ceva dulce.
  • Alunele țin de foame. Nu știu câți dintre voi ați mâncat alune în cantități ceva mai mari, dar este cert că pot uneori înlocui o masă. Au foarte multe calorii de asemenea.
  • Alunele te protejează de bolile cardiovasculare. Sunt foarte bogate în fibre și astfel reușesc să țină departe bolile de inimă de corpul tău.
  • Alunele diminuează colesterolul. Colesterolul este o problemă destul de mare în ziua de azi iar alunele conțin fitosteroli. Acești fitosteroli sunt un fel de scut împotriva bolilor de inimă.
  • Alunele îmbunătățesc sistemul imunitar. Acestea sunt bogate în seleniu și pot să țină la departe răceala și gripa. E foarte important pentru vegetarieni de altfel.
  • Alunele sunt o sursă de energie extraordinară. Sunt considerate cele mai bune energizante naturale și cred că este o caracterizare mai mult decât precisă. Cei care au mâncat alune au văzut pe pielea lor câtă energie îți poate oferi un simplu pumn de alune.

S-ar putea să îți placă și...

TOP 3 cei mai toxici pești Cu toate că în ziua de azi peștele este la mare căutare datorită faptului că deține cea mai sănătoasă carne, se pare că în ultimii ani nivelul de toxicitate din mări și oceane a crescut suficient de m...
Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre ouă Ouăle sunt genul de alimente care sunt printre noi de mii de ani. Fierte, prăjite sau chiar crude, ouăle reprezintă una dintre cele mai importante surse de proteine din câte cunoaștem. Totuși există c...
Totul despre sexul la menopauză Pentru foarte multe femei, sexul la menopauză ajunge să fie o problemă destul de mare pe care oricum nu și-o mai doresc. De cele mai multe ori, există acea atrofie vaginală care aduce multe neplăceri ...
Ai dificultati in a adormi devreme? Iata cateva sfaturi care s-ar pute... Cu siguranta multi dintre noi ne-am confruntat macar o data cu insomnia. Altii, se confrunta destul de des cu aceasta problema si din pacate nu exista o reteta exacta care sa scape complet de ea. Totu...
Sucul din iarba de grau Se spune ca in pamant ar exista 102 minerale, iar graul este capabil sa extraga 92 din ele atunci cand este crescut in conditii foarte bune, fara chimicale sau pesticide. Din aceasta cauza, clorofila ...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here