SHARE

Cu toții auzim peste tot, citim peste tot că alunele sunt foarte bune pentru organismul nostru, dar nimeni nu prea spune exact cum te ajută acest aliment. Astfel, vom discuta în cele ce urmează despre beneficiile concrete ale alunelor supra organismului uman, pentru a clarifica odată pentru totdeauna problema aceasta a alunelor, bune de ronțăit, bune pentru sănătate.

Cât de benefice sunt alunele pentru organism?

  • Alunele te pot ajuta să menții un echilibru în organism în cazul în care ești vegetarian. Acestea conțin grăsimi sănătoase de care corpul tău are nevoie ca de aer.
  • Alunele îți reglează pofta de dulce. Este mult mai recomandat să mănânci alune care au un index glicemic mic decât să mănânci ciocolată atunci când ai poftă de ceva dulce.
  • Alunele țin de foame. Nu știu câți dintre voi ați mâncat alune în cantități ceva mai mari, dar este cert că pot uneori înlocui o masă. Au foarte multe calorii de asemenea.
  • Alunele te protejează de bolile cardiovasculare. Sunt foarte bogate în fibre și astfel reușesc să țină departe bolile de inimă de corpul tău.
  • Alunele diminuează colesterolul. Colesterolul este o problemă destul de mare în ziua de azi iar alunele conțin fitosteroli. Acești fitosteroli sunt un fel de scut împotriva bolilor de inimă.
  • Alunele îmbunătățesc sistemul imunitar. Acestea sunt bogate în seleniu și pot să țină la departe răceala și gripa. E foarte important pentru vegetarieni de altfel.
  • Alunele sunt o sursă de energie extraordinară. Sunt considerate cele mai bune energizante naturale și cred că este o caracterizare mai mult decât precisă. Cei care au mâncat alune au văzut pe pielea lor câtă energie îți poate oferi un simplu pumn de alune.

S-ar putea să îți placă și...

Înlocuitori pentru sare și pentru zahăr E destul de dificil să gătești fără sare și fără zahăr. La final, mâncarea nu va avea nici un fel de gust. Din fericire, există înlocuitori de cate poți să profiți și să reușești într-un final să faci...
Vrei un mic de jun sănătos? Iată ce trebuie să consumi pentru prima ma... Micul de jun este de departe cea mai importantă masă a zilei din două motive? Organismul are nevoie de energie întrucât vine după o noapte de somn. Chiar dacă dormiți, să știți că se consumă dest...
Care sunt parazitii alimentari si ce putem face pentru a ne feri de ei... Parazitii alimentari sunt foarte periculosi pentru organism si problema cu ei este ca nu ii vedem. Ii putem contacta fara sa ne dam seama si din pacate acestia traiesc si in zona alimentatiei sanatoas...
Ce trebuie să știi despre pudra de maca În cele ce urmează o să prezentăm unul dintre cele mai interesante suplimente existente astăzi pe piață, este vorba despre pudra de maca. Deși mulți dintre voi nu ați auzit niciodată de acest produs, ...
Voi cresteti plante in apartament? 5 motive sa ai plante in apartament In Romania, populatia preponderenta traieste la oras, in apartamente. Atunci cand stai la bloc, spatiul este o problema destul de mare. Cu toate acestea, toata lum...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here