SHARE

Cu toții auzim peste tot, citim peste tot că alunele sunt foarte bune pentru organismul nostru, dar nimeni nu prea spune exact cum te ajută acest aliment. Astfel, vom discuta în cele ce urmează despre beneficiile concrete ale alunelor supra organismului uman, pentru a clarifica odată pentru totdeauna problema aceasta a alunelor, bune de ronțăit, bune pentru sănătate.

Cât de benefice sunt alunele pentru organism?

  • Alunele te pot ajuta să menții un echilibru în organism în cazul în care ești vegetarian. Acestea conțin grăsimi sănătoase de care corpul tău are nevoie ca de aer.
  • Alunele îți reglează pofta de dulce. Este mult mai recomandat să mănânci alune care au un index glicemic mic decât să mănânci ciocolată atunci când ai poftă de ceva dulce.
  • Alunele țin de foame. Nu știu câți dintre voi ați mâncat alune în cantități ceva mai mari, dar este cert că pot uneori înlocui o masă. Au foarte multe calorii de asemenea.
  • Alunele te protejează de bolile cardiovasculare. Sunt foarte bogate în fibre și astfel reușesc să țină departe bolile de inimă de corpul tău.
  • Alunele diminuează colesterolul. Colesterolul este o problemă destul de mare în ziua de azi iar alunele conțin fitosteroli. Acești fitosteroli sunt un fel de scut împotriva bolilor de inimă.
  • Alunele îmbunătățesc sistemul imunitar. Acestea sunt bogate în seleniu și pot să țină la departe răceala și gripa. E foarte important pentru vegetarieni de altfel.
  • Alunele sunt o sursă de energie extraordinară. Sunt considerate cele mai bune energizante naturale și cred că este o caracterizare mai mult decât precisă. Cei care au mâncat alune au văzut pe pielea lor câtă energie îți poate oferi un simplu pumn de alune.

S-ar putea să îți placă și...

Microbi, bacterii? Iata cum trebuie spalate fructele inainte sa le con... Stim cu totii ca trebuie sa spalam fructele si legumele inainte sa le consumam, insa care este cea mai buna metoda de a distruge bacteriile si microbii? Intr-adevar, simpla spalare cu apa este destul ...
9 beneficii naturale ale mierii de albine Se spune că mierea de albine este de departe cel mai curat și cel mai sănătos aliment pentru organismul nostru. Este 100% asimilat și nu are nicio contraindicație. Ei bine, acest aliment a fost folosi...
Fisticul Fisticul este unul dintre alimentele despre care oamenii nu stiu multe. Adica l-au tot vazut pe rafturile magazinelor si atat, de la a-l vedea pana la a-l folosi este cale lunga. Fisticul alaturi de a...
Câte fructe ar trebui să mâncăm zilnic? Unele alimente, precum peștele prezintă un risc ridicat pentru supraconsum și automat risc pentru intoxicație. Pentru cei care nu cunosc, peștele conține mercur. Dar ce se întâmplă atunci când mâncăm ...
Ai probleme cu sistemul imunitar? Iată ce trebuie să mănânci pentru un... E destul de dificil să reușești să îți menții sănătatea în ziua de azi pentru că trăim într-o societate destul de plastică, artificială. Majoritatea alimentelor de pe rafturile magazinelor sunt foarte...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here