SHARE

Cu toții auzim peste tot, citim peste tot că alunele sunt foarte bune pentru organismul nostru, dar nimeni nu prea spune exact cum te ajută acest aliment. Astfel, vom discuta în cele ce urmează despre beneficiile concrete ale alunelor supra organismului uman, pentru a clarifica odată pentru totdeauna problema aceasta a alunelor, bune de ronțăit, bune pentru sănătate.

Cât de benefice sunt alunele pentru organism?

  • Alunele te pot ajuta să menții un echilibru în organism în cazul în care ești vegetarian. Acestea conțin grăsimi sănătoase de care corpul tău are nevoie ca de aer.
  • Alunele îți reglează pofta de dulce. Este mult mai recomandat să mănânci alune care au un index glicemic mic decât să mănânci ciocolată atunci când ai poftă de ceva dulce.
  • Alunele țin de foame. Nu știu câți dintre voi ați mâncat alune în cantități ceva mai mari, dar este cert că pot uneori înlocui o masă. Au foarte multe calorii de asemenea.
  • Alunele te protejează de bolile cardiovasculare. Sunt foarte bogate în fibre și astfel reușesc să țină departe bolile de inimă de corpul tău.
  • Alunele diminuează colesterolul. Colesterolul este o problemă destul de mare în ziua de azi iar alunele conțin fitosteroli. Acești fitosteroli sunt un fel de scut împotriva bolilor de inimă.
  • Alunele îmbunătățesc sistemul imunitar. Acestea sunt bogate în seleniu și pot să țină la departe răceala și gripa. E foarte important pentru vegetarieni de altfel.
  • Alunele sunt o sursă de energie extraordinară. Sunt considerate cele mai bune energizante naturale și cred că este o caracterizare mai mult decât precisă. Cei care au mâncat alune au văzut pe pielea lor câtă energie îți poate oferi un simplu pumn de alune.

S-ar putea să îți placă și...

Ce știi despre avocado? Chiar dacă avocado nu este un fruct la fel de popular în România precum bananele, portocalele, merele sau strugurii, trebuie să recunoaștem faptul că beneficiile sale sunt  mult peste așteptări. Avoca...
Care sunt dușmanii cei mai de soi pentru o viață sănătoasă Să ai o viață sănătoasă în ziua de azi, pentru mulți dintre noi, poate să fie un adevărat lux. Totuși, atâta timp cât putem identifica exact care sunt problemele ce ne macină sănătatea în fiecare zi, ...
Poate forma corpului tau sa iti indice cat de sanatoasa esti? Femeile sunt obsedate de propria greutate, insa cu siguranta nu toate cele slabe sunt sanatoase sau cele supraponderale bolnave. Corpurile noastre nu functioneaza in acest mod si in cele ce urmeaza o ...
4 motive pentru care pari mai bătrână iarna Deși nu a fost descoperit încă elixirul tinereții, sunt sigur că multe dintre voi îl doriți. De fapt, cine nu l-ar vrea? Cine nu ar vrea să rămână veșnic tânăr ca la 25-30 de ani? Ei bine, că tot vine...
Te-a înțepat o viespe? Iată ce trebuie să faci Cred că nu există sentiment mai aiurea de cât acela survenit din cauza unei înțepături pe neașteptate. Albinele, viespile, chiar și păianjenii pot să îți facă viața un coșmar. Astăzi ne vom referi ...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here