SHARE

Probabil că niciodată pe durata unei vieți nu vom avea ocazia să încercăm toate fructele din lume. Unele dintre ele ne sunt mai accesibile din pricina zonei în care locuim ori a hipermarketurilor care decid uneori să fie ceva mai excentrice în privința fructelor puse la raft. Ei bine, astăzi vom discuta despre fructe de pădure, mai precis despre Maqui, un fruct originar din sudul Pacificului, considerat de foarte multă lume un fruct extraordinar de benefic pentru sănătatea noastră.

Să vedem așadar care sunt beneficiile acestui fruct Maqui pe care sincer să fiu, nu știu dacă-l veți putea găsi la raft prin hipermarketuri, în piețe nici atât, dar dacă vreodată-l veți găsi prin magazine, să știți ce este și la ce vă poate ajuta. Ca orice alt fruct existent pe această planetă, Maqui a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în medicină și beneficiile sale au uimit întotdeauna.

Care sunt beneficiile fructului Maqui

  • Luptă împotriva radicalilor liberi. Aceste fructe de pădure sunt cele mai bogate în antioxidanți de pe planetă din câte cunoaștem și da, pot stopa procesul de îmbătrânire.
  • Protejează structura celulelor. Evident, un fruct atât de bogat în antioxidanți nu ar putea să nu lupte împotriva cancerului. Este un străjer destul de serios împotriva deformării celulare.
  • Crește secreția de insulină. Fructele Maqui sunt ideale pentru persoanele care suferă de diabet zaharat, ca orice alte fructe de pădure de altfel.
  • Ferește de bolile inflamatorii. Printre cele mai renumite amintim Alzheimer, Parkinson, Huntington, arterioscleroză, osteoporoza, osteoartrită.
  • Are efect de antibiotic. Pentru că discutăm despre un fruct din Sudul Pacificului, triburile sălbatice din acea regiune foloseau frunzele de Maqui pentru tratarea rănilor.

S-ar putea să îți placă și...

Ai probleme cu somnul? Iată ce ar trebui să mănânci înainte de culcare... Insomniile sunt o problemă destul de enervantă mai ales când a doua zi ai o grămadă de treabă importantă și trebuie să fii bun de muncă. Din păcate, nu de puține ori se întâmplă să adormim târziu în n...
Singurul aliment pe care nu ar trebui să-l mănânci niciodată noaptea &... Studiile arată că dacă mănânci noaptea, nu faci altceva decât să pui pe tine însă de multe ori ți se face foame după lăsarea serii și nu ar fi foarte bine nici dacă te-ai culca flămândă. Astfel, ideal...
Câteva alimente pentru reducerea tensiunii arteriale În România se trăiește foarte prost și nu cred că este o surpriză faptul că după 40 de ani, foarte multe persoane ajung să aibă probleme cu tensiunea. Grăsimea se acumulează încet încet, stresul pune ...
Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre ouă Ouăle sunt genul de alimente care sunt printre noi de mii de ani. Fierte, prăjite sau chiar crude, ouăle reprezintă una dintre cele mai importante surse de proteine din câte cunoaștem. Totuși există c...
Te deranjează faptul că pierzi mult păr? Iată ce trebuie să mănânci pe... Foarte multe femei se confruntă cu această problemă, respectiv cu căderea părului. Din păcate, foarte multe se grăbesc să se ducă să cumpere produse cosmetice scumpe, cu ajutorul cărora să stopeze căd...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here