SHARE

Probabil că niciodată pe durata unei vieți nu vom avea ocazia să încercăm toate fructele din lume. Unele dintre ele ne sunt mai accesibile din pricina zonei în care locuim ori a hipermarketurilor care decid uneori să fie ceva mai excentrice în privința fructelor puse la raft. Ei bine, astăzi vom discuta despre fructe de pădure, mai precis despre Maqui, un fruct originar din sudul Pacificului, considerat de foarte multă lume un fruct extraordinar de benefic pentru sănătatea noastră.

Să vedem așadar care sunt beneficiile acestui fruct Maqui pe care sincer să fiu, nu știu dacă-l veți putea găsi la raft prin hipermarketuri, în piețe nici atât, dar dacă vreodată-l veți găsi prin magazine, să știți ce este și la ce vă poate ajuta. Ca orice alt fruct existent pe această planetă, Maqui a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în medicină și beneficiile sale au uimit întotdeauna.

Care sunt beneficiile fructului Maqui

  • Luptă împotriva radicalilor liberi. Aceste fructe de pădure sunt cele mai bogate în antioxidanți de pe planetă din câte cunoaștem și da, pot stopa procesul de îmbătrânire.
  • Protejează structura celulelor. Evident, un fruct atât de bogat în antioxidanți nu ar putea să nu lupte împotriva cancerului. Este un străjer destul de serios împotriva deformării celulare.
  • Crește secreția de insulină. Fructele Maqui sunt ideale pentru persoanele care suferă de diabet zaharat, ca orice alte fructe de pădure de altfel.
  • Ferește de bolile inflamatorii. Printre cele mai renumite amintim Alzheimer, Parkinson, Huntington, arterioscleroză, osteoporoza, osteoartrită.
  • Are efect de antibiotic. Pentru că discutăm despre un fruct din Sudul Pacificului, triburile sălbatice din acea regiune foloseau frunzele de Maqui pentru tratarea rănilor.

S-ar putea să îți placă și...

Punctele negre de pe nas – coșmarul de care toate femeile doresc să sc... Punctele negre de pe nas reprezintă acel „ceva” pe care nici o femeie nu și-l dorește. Nu putem spune că acestea reprezintă o afecțiune și că trebuie să te duci de urgență la medic. Să fim serioși... ...
4 motive pentru care pari mai bătrână iarna Deși nu a fost descoperit încă elixirul tinereții, sunt sigur că multe dintre voi îl doriți. De fapt, cine nu l-ar vrea? Cine nu ar vrea să rămână veșnic tânăr ca la 25-30 de ani? Ei bine, că tot vine...
Cum putem îngriji picioarele cu produsele din gospodărie? Bătăturile și ciupercile îți dau bătăi de cap? Iată câteva produse  gospodărești cu care poți trata aceste două probleme. Nu vrei să mergi la medic? E ok, e de înțeles? Cine ar vrea să meargă la niște...
Cum poți să previi răceala și gripa fără medicamente Pentru că suntem în sezonul în care foarte multă lume se îmbolnăvește (trecerea de la iarnă la primăvară) am zis să facem un articol în care să tratăm subiectul acesta al răcelii și gripei, mai precis...
Fuga de chimicale – de ce totul este doar un mit? Internetul este plin de articole care ne îndeamnă să mâncăm sănătos, să trăim sănătos, însă mai suntem oare capabili să facem acest lucru? Nu cumva fuga de chimicale a devenit un oarecare mit? Mai put...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here