SHARE

Probabil că niciodată pe durata unei vieți nu vom avea ocazia să încercăm toate fructele din lume. Unele dintre ele ne sunt mai accesibile din pricina zonei în care locuim ori a hipermarketurilor care decid uneori să fie ceva mai excentrice în privința fructelor puse la raft. Ei bine, astăzi vom discuta despre fructe de pădure, mai precis despre Maqui, un fruct originar din sudul Pacificului, considerat de foarte multă lume un fruct extraordinar de benefic pentru sănătatea noastră.

Să vedem așadar care sunt beneficiile acestui fruct Maqui pe care sincer să fiu, nu știu dacă-l veți putea găsi la raft prin hipermarketuri, în piețe nici atât, dar dacă vreodată-l veți găsi prin magazine, să știți ce este și la ce vă poate ajuta. Ca orice alt fruct existent pe această planetă, Maqui a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în medicină și beneficiile sale au uimit întotdeauna.

Care sunt beneficiile fructului Maqui

  • Luptă împotriva radicalilor liberi. Aceste fructe de pădure sunt cele mai bogate în antioxidanți de pe planetă din câte cunoaștem și da, pot stopa procesul de îmbătrânire.
  • Protejează structura celulelor. Evident, un fruct atât de bogat în antioxidanți nu ar putea să nu lupte împotriva cancerului. Este un străjer destul de serios împotriva deformării celulare.
  • Crește secreția de insulină. Fructele Maqui sunt ideale pentru persoanele care suferă de diabet zaharat, ca orice alte fructe de pădure de altfel.
  • Ferește de bolile inflamatorii. Printre cele mai renumite amintim Alzheimer, Parkinson, Huntington, arterioscleroză, osteoporoza, osteoartrită.
  • Are efect de antibiotic. Pentru că discutăm despre un fruct din Sudul Pacificului, triburile sălbatice din acea regiune foloseau frunzele de Maqui pentru tratarea rănilor.

S-ar putea să îți placă și...

Care sunt cele mai frecvente moduri in care iti distrugi ochii Vederea este cel mai important simt dintre toate si trebuie sa avem grija dea ea pe cat posibil. Totusi, exista cateva modalitati destul de banale prin care iti poti strica ochii fara sa iti dai seama...
Mierea – cea mai bună metodă naturală pentru a scăpă de riduri? Odată cu vârsta, vin și ridurile. Nicio femeie nu le poate evita, nu le poate fenta, însă există soluții care pot ameliora măcar periodic această problemă. Vom discuta astăzi despre mierea de albine ș...
Acest suc ar putea fi secretul unui somn de calitate Cu toții avem parte de nopți în care orice-am face nu putem adormi. Ei bine, sfârșitul acestor nopți ar putea fi aproape dacă vei consuma înainte de a te băga în pat un suc. Potrivit unui nou studiu, ...
Ce spune parfumul despre o femeie? Parfumul inca din cele mai vechi timpuri a fost o modalitate de expunere a personalitatii fiecaruia, indiferent ca discutam despre barbati sau femei, insa, femeile au fost cele care s-au lasat cel mai...
Ai probleme cu parul? Afla cum poti ingrosa firele de par Daca observi ca iti pica parul din ce in ce mai des si mai mult si ca iti sta in toate directiile, refuzand cu desavarsire sa se alinieze, nu te speria. Exista multe femei care se confrunta cu aceasta...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here