SHARE

Probabil că niciodată pe durata unei vieți nu vom avea ocazia să încercăm toate fructele din lume. Unele dintre ele ne sunt mai accesibile din pricina zonei în care locuim ori a hipermarketurilor care decid uneori să fie ceva mai excentrice în privința fructelor puse la raft. Ei bine, astăzi vom discuta despre fructe de pădure, mai precis despre Maqui, un fruct originar din sudul Pacificului, considerat de foarte multă lume un fruct extraordinar de benefic pentru sănătatea noastră.

Să vedem așadar care sunt beneficiile acestui fruct Maqui pe care sincer să fiu, nu știu dacă-l veți putea găsi la raft prin hipermarketuri, în piețe nici atât, dar dacă vreodată-l veți găsi prin magazine, să știți ce este și la ce vă poate ajuta. Ca orice alt fruct existent pe această planetă, Maqui a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în medicină și beneficiile sale au uimit întotdeauna.

Care sunt beneficiile fructului Maqui

  • Luptă împotriva radicalilor liberi. Aceste fructe de pădure sunt cele mai bogate în antioxidanți de pe planetă din câte cunoaștem și da, pot stopa procesul de îmbătrânire.
  • Protejează structura celulelor. Evident, un fruct atât de bogat în antioxidanți nu ar putea să nu lupte împotriva cancerului. Este un străjer destul de serios împotriva deformării celulare.
  • Crește secreția de insulină. Fructele Maqui sunt ideale pentru persoanele care suferă de diabet zaharat, ca orice alte fructe de pădure de altfel.
  • Ferește de bolile inflamatorii. Printre cele mai renumite amintim Alzheimer, Parkinson, Huntington, arterioscleroză, osteoporoza, osteoartrită.
  • Are efect de antibiotic. Pentru că discutăm despre un fruct din Sudul Pacificului, triburile sălbatice din acea regiune foloseau frunzele de Maqui pentru tratarea rănilor.

S-ar putea să îți placă și...

Beneficiile ceaiului de păpădie Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit plante medicinale pentru a se vindeca de boli sau pentru a ține la depărtare bolile de propriul organism. Chiar dacă am evoluat foarte mult și în zi...
Farmacia naturiii si chisturile ovariene Dereglarile mestuale si durerile in partea inferioara a abdomenului au de cele mai multe ori o singura cauza chisturile ovariene, ele sunt adesea cauzate de racelile repetate tratate necorespunzator s...
Vrei ciuperci gustoase? Iată 3 variante excelente pentru mâncărurile t... Îți plac ciupercile? Ei bine, atunci stai pe-aproape întrucât vom discuta în cele ce urmează despre câteva specii extraordinar de delicioase, pe care e posibil să nu le fi încercat până acum. Ciuperci...
4 gustări „sănătoase” care îți distrug corpul Gustările dintre mese sunt deseori catalogate drept „sănătoase”, mai ales dacă sunt slabe în calorii, însă puțini sunt cei care se gândesc la faptul că nu doar caloriile contează. Multe dintre aceste ...
Recomandari pentru un par matasos Foarte multe femei au o problema cu parul indata ce trecem la sezonul rece. E drept, foarte multe folosesc si o sumedenie de creme, masti si balsamuri pentru par care in loc sa il ajute mai mult il st...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here