SHARE

Probabil că niciodată pe durata unei vieți nu vom avea ocazia să încercăm toate fructele din lume. Unele dintre ele ne sunt mai accesibile din pricina zonei în care locuim ori a hipermarketurilor care decid uneori să fie ceva mai excentrice în privința fructelor puse la raft. Ei bine, astăzi vom discuta despre fructe de pădure, mai precis despre Maqui, un fruct originar din sudul Pacificului, considerat de foarte multă lume un fruct extraordinar de benefic pentru sănătatea noastră.

Să vedem așadar care sunt beneficiile acestui fruct Maqui pe care sincer să fiu, nu știu dacă-l veți putea găsi la raft prin hipermarketuri, în piețe nici atât, dar dacă vreodată-l veți găsi prin magazine, să știți ce este și la ce vă poate ajuta. Ca orice alt fruct existent pe această planetă, Maqui a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în medicină și beneficiile sale au uimit întotdeauna.

Care sunt beneficiile fructului Maqui

  • Luptă împotriva radicalilor liberi. Aceste fructe de pădure sunt cele mai bogate în antioxidanți de pe planetă din câte cunoaștem și da, pot stopa procesul de îmbătrânire.
  • Protejează structura celulelor. Evident, un fruct atât de bogat în antioxidanți nu ar putea să nu lupte împotriva cancerului. Este un străjer destul de serios împotriva deformării celulare.
  • Crește secreția de insulină. Fructele Maqui sunt ideale pentru persoanele care suferă de diabet zaharat, ca orice alte fructe de pădure de altfel.
  • Ferește de bolile inflamatorii. Printre cele mai renumite amintim Alzheimer, Parkinson, Huntington, arterioscleroză, osteoporoza, osteoartrită.
  • Are efect de antibiotic. Pentru că discutăm despre un fruct din Sudul Pacificului, triburile sălbatice din acea regiune foloseau frunzele de Maqui pentru tratarea rănilor.

S-ar putea să îți placă și...

Marirea sanilor fara silicoane Vremurile pe care le traim sunt destul de ciudate. Spun asta din cauza faptului ca totul din jur se rezuma la aspectul fizic. Toate femeile vor sa arate cat mai bine si eventual, daca se poate fara pi...
Cea mai bună rețetă pentru ceara de epilat Se spune că nu există metodă mai benefică pentru epilat decât celebra ceară de casă iar în cele ce urmează vom discuta despre una dintre cele mai bune rețete de preparare a acestei ceri pe care o veți...
Cum scapam de insomniile cauzate de canicula? Canicula iti da batai de cap? Iata cum scapi de ea macar noaptea Temperaturile ridicate si aerul innabusitor din camera sunt dusmanii somnului in aceasta perioada in care canicula isi face de cap. Es...
7 greșeli care cresc șansele să răcești în sezonul rece Nimeni nu vrea să fie bolnav și cum toamna a venit peste noi val vârtej, e bine să știm cum să ne protejăm organismele de răceală și gripă. Există câteva greșeli pe care le facem zilnic și care cresc ...
Mai frumoasa fara machiaj? Femeile dintotdeauna au vrut sa arate cat mai bine, insa mereu machiate. Machiajul inca din cele mai vechi timpuri, eventual de cand a fost invetat, avea rolul de a masca anumite defecte ale chipului ...

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here