SHARE

Termopanele din păcate nu țin o veșnicie. Sunt niște simple obiecte care sunt supuse uzurii de-a lungul timpului. Și încă ce uzură! Faceți și voi un calcul de câte ori deschideți fereastra de la dormitor de exemplu, adică cel puțin o dată pe zi pentru a aerisii. Asta înseamnă că balamalele de la acea fereastră sau mânerul vor fi acționate de două ori zilnic x 365 de zile, x 5 ani, înseamnă că la o fereastră se umblă de 3650 de ori în 5 ani de zile. E normal ca după atâta uzură, să mai și cedeze.

Dacă se defectează o balama sau pur și simplu se întâmplă să rămâi cu mânerul în mână, nu e problemă. Trebuie să știi că există firme care se ocupă cu întreținere și reparații de ferestre termopan. De exemplu, de reparații termopane Sector 3 București se ocupă cei de la service-termopane.net. Chiar dacă evenimentul defectării unei ferestre poate să stârnească destul de multă frustrare, trebuie să știi că soluții există că și acestea sunt destul de ieftine.

Balamalele sunt primele care cedează pentru că de exemplu, noi în România avem parte de niște sisteme destul de complicate, mult mai complicate față de cele din Germania sau Marea Britanie. La noi se fabrică acest tip de fereastră pentru că este mult mai ieftină, probabil la ce putere de cumpărare au românii, nu ar putea niciodată să-și permită să cumpere niște sisteme care se folosesc prin occident de ani buni. În România totul trebuie să fie ieftin, altfel nu se cumpără.

Eu personal am ferestrele termopan instalate acasă din 2008. Cel de la balcon nu are absolut nimic pentru că este folosit destul de rar, maxim o dată pe zi, dar cel din bucătărie este forjat zilnic. Ei bine, era logic că acela va fi cel căruia-i vor sări ochii mai devreme sau mai târziu. Am reușit să rup o balama și să stric și mânerul la vreo 5 ani de când l-am cumpărat. Totul s-a rezolvat cu intervenție din partea unei echipe specializate în service ferestre termopan și a costat destul de puțin, mult mai puțin decât dacă aș fi fost nevoit să cumpăr o fereastră nouă.

Țineți minte, ferestrele termopan nu sunt de unică folosință. În momentul în care acestea se defectează există remediu pentru absolut orice problemă. Dacă se sparge, sticla se înlocuiește, dacă se strică balamaua se înlocuiește, la fel și mânerul cu pricina. Nu disperați dacă cumva aveți parte de asemenea neplăceri, important este să fiți conștienți de faptul că aceste ferestre se repară destul de simplu și de ieftin. Apelați la cei de la service-termopane.net dacă sunteți din București și veți vedea pe pielea voastră ce înseamnă mai exact a repara un termopan, din punct de vedere al costurilor și al intervenției în sine.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here