SHARE

Cred că am văzut cu toții pe la televizor sau pe internet acei copii care nu numai că nu ascultă de dascăli pe la școală, dar îi mai și lovesc. Cred că Ceaușescu se răsucește în mormânt când vede ce a ajuns sistemul de învățământ în anul 2016, cu profesori înjurați ca la ușa cortului , jigniți sau bătuți chiar de cei pe care ar trebui să-i învețe carte și să-i disciplineze, să facă din ei niște oameni superiori.

Ei bine, din păcate în ziua de azi profesorii nu mai disciplinează pe nimeni și există cel puțin 3 motive pentru care se întâmplă acest lucru.

3 motive pentru care profesorii nu pot disciplina elevii

  1. Elevii sunt copii scăpați de sub control de către părinți. Atunci când ai o generație de copii crescuți cu manele, cu părinți pentru care băuturile alcoolice sunt mai importante ca orice, la fel țigările, nu ai cum să te aștepți la miracole din partea acestor tineri. Bătaie vor vedea acasă, bătaie vor da în clasă. Manele vor asculta acasă, șmecherie și analfabetism vor deprinde.
  2. Profesorii sunt foarte bătrâni și nu au autoritate. Nimeni nu se prea mai face profesor în ziua de azi pentru că se moare de foame. Salariile sunt foarte mici. Profesorii bătrâni sunt lipsiți de orice autoritate pentru că după cum spuneam mai sus, niște copii nesimțiți care nu au cei 7 ani de-acasă nu respectă oamenii maturi în toată firea, ce să mai zicem de niște bătrâni.
  3. Nu mai există drag pentru carte sau pentru o materie. Mintea copiilor încă de la cele mai mici vârste este la manele și la șmecherie. Copiii fumează de la 8-9 ani și visează să facă mii de euro prin străinătate. Nu vor să învețe, unii dintre ei chiar consideră că școala este pentru fraieri, nu pentru ei.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here