Am găsit rețeta de mai jos pe sfatulparinților.ro și poza mi s-a părut extraordinară. A fost trimisă de către Vio_dreams și am preluat-o și noi să o dăm mai departe. Arată prea bine ca să rămânem nepăsători și mulțumim acestor oameni care au ales să împărtășească pe internet asemenea rețete fenomenale. Ștrudelul cu fructe de pădure este o rețetă de post care se prepară destul de simplu.

INGREDIENTE

  • Foitaje de post
  • 300 grame fructe de pădure congelate
  • 150 grame de zahăr
  • 50 mililitri de apă

PREPARARE

Se pun într-un vas la foc următoarele ingrediente: zahărul, fructele de pădure congelate. După ce acestea se îngroașă asemenea unui sos, se iau de pe foc și se lasă la răcit. Aluatul se scoate din frigider, iar după ce se dezgheață se taie frumos în 6 bucăți egale. Compoziția se va pune în mijloc iar pe laterale se vor face mici crestături cu cuțitul.

Se face apoi alt sirop din 3 linguri de zahăr și cei 50 de mililitri de apă, cu care se ung foitajele tăiate. Umplutura mai sus menționată se pune în mijlocul celor 6 bucăți de aluat și se împletesc asemenea codițelor bucățile tăiate de pe margine. Capetele se presează ca să nu curgă și se lasă la foc până se rumenesc, aproximativ 20 de minute, în funcție de ce fel de cuptor aveți.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here