Atunci cand vine vorba de sistemul de incalzire, fiecare proprietar cauta solutia cea mai potrivita, care sa ii ofere gradul de confort termic dorit. Desigur, acesta trebuie sa fie obtinut si cu costuri minime si sa fie de durata indelungata. Dintre toate solutiile prezente pe piata, exista o singura gama de produse ce indeplineste toate aceste obiective: este vorba despre centrale termice pe combustibil solid.

In cazul in care esti pus in situatia de a gasi solutia cu privire la incalzire pentru sezonul rece intr-o locuinta care nu are acces la sistemul public de incalzire sau la cel de furnizare a gazelor naturale, alternativa unei centrale termice pe lemne este cea mai indicata pentru tine. In continuare iti voi prezenta si motivele pentru care aceasta optiune este cea mai indicata.

  1. Costuri reduse. Nu ma refer aici la pretul de vanzare al centralei – oricine stie ca indiferent de tip, marca, model, capacitate sau combustibil utilizat, o centrala termica pentru locuinta reprezinta o investitie destul de mare. Este vorba despre consumul de combustibil si de intretinere.

Dintre toti combustibilii, lemnul este de departe cel mai accesibil. Atat pretul, cat si disponibilitatea si posibilitatea de regenerare a acestui material sunt avantaje clare ce iti recomanda instalarea unei centrale termice pe combustibil solid.

  1. Autonomie sporita. Aici totul tine despre modelul si marca de centrala pe care o alegi. Sigur nu vrei sa faci drumuri repetate si dese pentru alimentarea centralei cu lemne, deci cauti una cu autonomie sporita. Vestea buna este ca exista pe piata astfel de centrale termice pe combustibil solid – este vorba de cele comercializate de Stropuva Romania.

Cu o singura incarcatura de lemne, o astfel de centrala functioneaza 24 de ore. Daca centrala utilizeaza carbunele drept combustibil autonomia de functionare a centralei creste pana la o perioada de 3-5 zile.

  1. Sunt usor de intretinut. Fac referire la aceeasi marca mentionata anterior, pentru ca nimanui nu ii place sa-si murdareasca prea des mainile. Centrala va avea nevoie de curatari periodice, insa la modelele Stropuva nu sunt necesare mai mult de 2 curatari de cenusa pe luna. Accesul la camera de acumulare a acesteia este facil, iar operatiunea poate fi facuta fara prea mult efort.

In plus, aceste centrale nu colecteaza rasina, iar la fiecare ardere constructia si principiul de actiune vizeaza si autocuratarea centralei, ceea ce inseamna interventii considerabil mai reduse pentru curatarea cazanului centralei.

  1. Se adapteaza usor la orice sistem de incalzire. Intrucat adaptabilitatea trebuie sa fie caracteristica definitorie a unei centrale termice pe combustibil solid, cele comercializate de Stropuva Romania respecta acest standard. Orice produs din gama de centrale termice pe combustibil solid poate fi folosit impreuna cu sisteme de incalzire cu calorifere, boilere de incalzire a apei calde menajere, cu incalzire prin pardoseala sau toate acestea impreuna.

Concluzia e evidenta: toate atuurile mentionate anterior recomanda centralele termice pe combustibil solid (lemn, carbune, brichete, peleti etc) pentru orice locuinta in care nu exista (sau e mult prea costisitoare) instalarea unei alte solutii pentru a oferi incalzire pe intreaga perioada a sezonului rece.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here