Vinegretele nu sunt printre noi de ieri de azi așa că dacă vei căuta pe internet, vei găsi o sumedenie de variante pentru acest preparat, care mai de care mai interesante. În cele ce urmează însă, ne vom axa pe una dintre cele mai bune rețete, fără să mergem către spectaculos. Vinegretele sunt excelente atât pentru salate cât și pentru diverse cărnuri iar în componența lor intră în principal oțetul și vinul. Rețeta originală împarte două linguri de vin la una de oțet dar bineînțeles că aceste proporții se pot modifica pe măsură ce se mai adaugă alte ingrediente.

Ca recomandare, ar trebui să folosești întotdeauna un ulei de măsline extravirgin (de calitate mult mai bună) alături de oțetul din vin. Poți folosi drept alternativă și pe cel de mere. De asemenea, e imperios necesar să adaugi zeamă de lămâie și nucă dar atenție, în cantități foarte mici. Nu vrei să schimbi gustul prea mult iar nuca are acest obicei. Nu în ultimul rând, trebuie să știi că poți să adaugi niște muștar dar mare atenție, să fie de calitate și nu în cantități industriale, da?

Cum se prepară cea mai bună și cea mai simplă vinegretă

Tot ce trebuie să faci pentru a prepara o vinegretă este să amesteci toate ingredientele și să pui apoi produsul într-un borcan etanșat. Drept condimente poți să pui sare, usturoi frecat fin, oregano, tarhon, mărar, un strop de zahăr, miere, scorțișoară, etc, tot ce-ți place ție. Pentru o mai bună amestecare, după ce borcanul este închis ermetic și etanșat, se agită puternic.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here