Femeile în general au început să fie mult mai preocupate de propria imagine față de acum 20 de ani și uneori e de înțeles. Societatea modernă cere frumsețe, vrea frumusețe. Cultul imaginii și al frumosului sunt o realitate care nu ar trebui să ne convină dar din moment ce s-a ajuns la asemenea concepte, e greu să mai schimbi ceva. Cu toate acestea, vom discuta în cele ce urmează de ce nu ar trebui să fii preocupată atât de mult de propria imagine.

În primul rând frumusețea este ceva trecător. O ai cât ești tânără. După ce ai trecut de 40 de ani, ești o babă căreia nu-i mai face nimeni complimente. Nicăieri în lume frumusețea nu este atât de importantă cum este în România. De ce oare? Străinii nu sunt proști, străinii au grijă de carieră, au grijă de studii, nu au grijă de frumusețe. Străinii nu stau 3 ceasuri pe zi să se machieze și să se aranjeze doar ca să poată ieși din casă cum fac românii. De ce oare?

Există lucruri mult mai importante în viață decât frumusețea. Nu ar trebui să fii atât de preocupată de propria imagine pentru că frumusețea nu-ți va aduce acea fericire pe care tu o dorești. Frumusețea îți va aduce atracție fizică doar. Dacă nu reușești să vezi dincolo de chip, dincolo de frumusețe vei fi înșelată, bătută, părăsită. Adevărata iubire nu se vede, ea se simte și dacă tu o lași în seama frumuseții, trebuie să știi că atracția fizică se consumă așa, încet, asemenea unei lumânări până nu mai rămâne nimic. Și atunci ce o să faci? O să începi din nou căutările superficiale? Nu mai puneți atât de multă bază pe frumusețe, nu ea este cea care contează cel mai mult.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here