Uleiul esențial de portocale este unul dintre cele mai frumos mirositoare din lume și vom discuta în cele ce urmează care sunt cele mai importante beneficii ale acestuia, pe lângă faptul că miroase demențial. Organismul nostru reacționează destul de bine atunci când simte acest ulei pentru că are puternice proprietăți antiseptice, fiind folosit de multe ori în aromaterapie.

Dacă vă întrebați de unde provine acest ulei, ei bine, nu din miezul portocalei este extras ci din coaja sa. Limenolul este substanța care iese în evidență atunci când desfacem o portocală, acel parfum de citric foarte intens pe care-l simțim imediat. Acest limenol este folosit în industria parfumurilor. Parfumurile fresh, marine, conțin de obicei limenol, acest extract de portocală.

Cele mai importante proprietăți ale uleiului esențial de portocale

După cum spuneam mai sus, uleiul esențial de portocale este un puternic antiseptic, dar și antiinflamator. Din această cauză este folosit deseori atât în industria farmaceutică, cât și în industria produselor cosmetice. De asemenea, ca o mică paranteză dacă tot discutăm despre industriile care folosesc acest ulei esențial de portocale, mai aduce aminte și despre industria alimentară. Există o sumedenie de esențe de portocale capabile să dea arome uimitoare prăjiturilor.

Cele mai celebre proprietăți ale uleiului esențial de portocale se leagă bineînțeles de capacitatea de calmare a sistemului nervos. De zeci de ani este folosit cu brio în aromaterapie. De asemenea, reușește să te scape și de crampele stomacale dacă reușești să înghiți o lingură cu ulei de măsline în care să pui 2-3 picături de ulei esențial de portocale. În casă, uleiul esențial de portocale se mai poate folosi pe post de insecticid dacă este amestecat cu melasa. Este foarte bun contra insectelor.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here