E la modă în ultimii ani ca părinții să cumpere copiilor mașini de îndată ce împlinesc vârsta de 18 ani. Mașinile au ajuns pentru mulți dintre noi niște simple accesorii asemenea telefoanelor mobile sau a ceasurilor din moment ce puterea de cumpărare a crescut destul de mult. În regulă, copilul tău se apropie de 18 ani și vrei să-i cumperi o mașină, dar cum alegi autoturismul potrivit? Care sunt criteriile de care trebuie să ții cont atunci când vine momentul cu pricina?

Nou sau second hand?

Deși mulți părinți au posibilitatea să cumpere celor mici mașini noi, ar fi ideal să conducă mai întâi una la mâna a doua pentru că mai mult ca sigur vor exista incidente, mici acroșaje, eventual câteva defecțiuni tehnice cauzate de stilul prost de conducere specific începătorilor.

BMW sau Audi?

Ideal ar fi să încercați să evitați modelele de mașini care au prea mulți cai putere, inclusiv mașinile cu tracțiune pe spate. Acestea sunt dificil de controlat uneori de către șoferii cu experiență, ce să mai zicem de un începător? Dacă vă iubiți copiii, nu le cumpărați bolizi de lux, sunt șanse mari să-și piardă viețile cu ajutorul acestui morman de fiare numit mașină. Nu e de glumă.

Benzină sau diesel?

Acum, depinde cât de mulți bani vreți să-i dați pentru a se plimba cu ea. Dacă vă permiteți consumul unei benzinare, nu va fi nici o problemă. Dacă însă nu stați prea bine cu finanțele, ar fi mai bine dacă ați merge pe diesel. Consumul în oraș al unei mașini diesel este undeva cu 30-40% uneori mai redus față de benzină și ca începător, copilul va merge 95% în oraș cu mașina.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here