Home Diverse Extensiile de păr – Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări

Extensiile de păr – Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări

370
0
SHARE
Extensiile de păr

Cum funcționează? Cât costă montarea extensiilor de păr? Extensiile vor deteriora părul? Cât timp putem păstra extensiile? De unde provine părul care este folosit pentru extensiile de păr? Care este diferența dintre extensii sintetice și extensii naturale?     

Multe dintre noi ne dorim un păr lung și bogat, dar părul crește ataaaat de lent, încât această dorință pare a fi doar un vis. Din fericire, există extensiile de păr. Înainte de a face acest pas, te invit să descoperi o serie de informații utile despre extensii: câte tipuri de extensii există, cum să le alegi pe cele potrivite pentru tine, cât costă extensiile, cum se montează, cât costă montajul, cum să le îngrijești, care sunt riscurile.

Tipuri de extensii de păr

Există mai multe tipuri de extensii de păr: extensii din păr sintetic, ieftine, dar de o calitate inferioară (excepție cele care sunt realizate din fire termorezistente și care imită foarte bine părul natural), extensii din păr natural, non-remy sau remy, de o calitate superioară, cu un preț mai ridicat. Eu îți recomand extensiile din păr natural Remy – păr uman care nu a suferit procesul chimic de îndepărtare a cuticulei, aceasta acoperind firul de păr și având rolul de a-l proteja în timp față de agresiunea factorilor externi.

Extensiile din păr sintetic și cele din păr natural sunt de mai multe tipuri, în funcție de modul de aplicare: extensii de păr tape-on (cu bandă adezivă), extensii de păr clip-on, flip-în, extensii cusute, extensii de păr microring, nanoring, extensii cu cheratină, trese de păr, breton sau cozi de păr.

Cui sunt recomandate?

Se crede adesea că extensiile de păr servesc doar femeilor care doresc să aibă un păr mai lung. Acest lucru este adevărat, dar acesta nu este singurul motiv pentru care femeile apelează la extensii: extensiile se utilizează și pentru a da volum părului subțire și rar.

Montarea extensiilor de păr

În primul rând, hairstylistul efectuează un diagnostic precis al părului: grosime, volum, culoare, stare … Acest diagnostic îi permite să definească exact extensiile pe care le va aplica, fie în termeni de tip, fie în termeni de culoare. După alegerea extensiilor, este nevoie de la 5 minute până la 5 ore pentru a le monta, în funcție de tipul de extensii ales.

Există trei tehnici diferite de montare a extensiilor de păr:

  • extensii de păr aplicate la rece: extensiile sunt atașate de firele de păr, fie printr-un clei vegetal (keratina), fie prin inele metalice invizibile sau printr-o bandă adezivă.
  • extensii de păr aplicate la cald: această metodă constă în aplicarea la cald a extensiilor pe bază de cheratină sau a celor cu bandă adezivă.
    extensii cu clipsuri: sunt cel mai ușor de montat și de scos.

Extensiile pot deteriora părul?

Există acest risc dacă nu alegi extensii de calitate sau tehnica de montaj potrivită pentru părul tău. Pentru a fi sigură de rezultate și pentru a minimaliza deteriorarea părului, alege să le montezi la un salon specializat și alege extensii de calitate. Extensiile cu aplicare la rece pot reduce semnificativ deteriorarea părului. De asemenea, dacă alegi extensii cu cheratină, ține cont că nu de puține ori, în extensiile de acest tip de pe piață, în loc de cheratină naturală este folosit silicon, care este dăunător părului.

Montarea sau îndepărtarea extensiilor este un procedeu dureros?

Bineînțeles că nu! În primele zile după montare, este posibil să apară o mică jenă, cel mult, din cauza greutății suplimentare adusă de extensii. Prima noapte este posibil să îți fie mai greu să te obișnuiești cu ele. Îți recomand să îți înfășori părul într-un batic/eșarfă, pentru a nu se încurca părul.

Cât timp se țin extensiile de păr (semi)permanente?

Extensiile se pot ține până la patru luni, în funcție de cât de repede crește părul. Calitatea extensiilor pe care le-ai ales și grijă pentru întreținerea lor, sunt de asemenea importante.

  • Extensiile cu bandă adezivă (tape-on) necesită o întreținere o data la 2 luni; atunci când părul crește și banda adeziva va începe să se vadă. Le poți refolosi de până la 6 ori, în funcție de felul în care au fost întreținute.
  • Extensiile cusute se pot purta între 2 și 4 luni, în funcție de cât de repede îți crește părul.
  • Extensiile micro-ring și nano-ring se pot purta aproximativ 3 luni. Se pot refolosi; trebuie doar să achiziționezi noi inelușe pentru prindere.
  • Extensiile cu cheratină naturală – se pot ține 3-4 luni, în funcție de rata de creștere a părului. Se pot refolosi; trebuie achiziționată cheratina separat și refăcute extensiile odată îndepărtate.

De unde provine părul din extensii?

Extensiile sintetice sunt produse în fabrică, în principal, din plastic și rășini sintetice. Extensiile de păr natural Remy provin exclusiv din India. Nu au primit nici un tratament chimic care ar putea afecta calitatea acestora.

Cum se întrețin extensiile de păr?

Îți recomandăm să speli extensiile cu șampon și balsam fără sare, alcool sau sulfați. Există și produse de îngrijire speciale pentru întreținerea extensiilor pentru a le păstra strălucirea și vitalitatea mai mult timp. Extensiile trebuie descurcate înainte de începerea procesului de spălare. Îți recomand să le speli de sus în jos pentru a evita încâlcirea. Te poți pieptăna cu peria specială pentru extensii sau cu un pieptene cu dinți rari, de preferință pe părul uscat, pentru că se descurcă mai ușor. Poți peria părul de la vârfuri spre rădăcină, având grijă să nu agăți din greșeală banda/cheratina /inelusele extensiilor.

Putem vopsi extensiile?

Cele naturale permit vopsirea, dar îți recomand să nu le decolorezi și să alegi maxim două tonuri mai închise.  Extensiile se găsesc într-o gamă variată de culori, astfel că ideal ar fi să alegi o culoare cât mai similară sau să  îți vopsești părul în prealabil în nuanța extensiilor pe care le dorești. Îți recomand să alegi extensii vopsite multiton, ceea ce înseamnă că o nuanță are mai multe reflexe în compoziție și astfel se potrivesc la mai multe culori de păr.

Cât costă extensiile?   

Cele din fibră sintetică sunt mai accesibile ca preț, iar cele din păr natural Remy, deși sunt mai scumpe, au o calitate superioară și rezistă mai mult timp. De exemplu, extensiile de păr  clip-on din fibră sintetică termorezistentă costă în jur de 120 ron, iar cele clip-on din păr natural Remy de calitate superioară între 250 ron și 1350 ron, în funcție de volum, lungime. Extensiile cu bandă adezivă din păr natural Remy au prețuri începând cu 285 ron, prețul extensiilor cusute naturale încep de la 390 ron, iar a celor cu cheratină naturală de la 125 ron, în funcție de lungime, cantitate de păr.

Cât costă montarea extensiilor?

Pentru a-ți forma o părere, accesează acest link http://www.belher.ro/content/8-salon și vei afla care sunt prețurile practicate de Salonul de extensii BELHER din București.

S-ar putea să îți placă și...

Oare mai exista si alta marca de scutece inafara de Pampers? Cand eram eu copil, prin anii 80 – 90, parintii fierbeau scutecele, nu aveau posibilitatea sa cumpere din magazin. Pur si simplu ori nu se gaseau, ori nu existau bani. Pe vremea lui Ceausescu, oamenii...
Viata din cafenele ar fi mult mai simpla daca ar exista o buna ventila... Sincer va spun faptul ca de multe ori prefer sa imi beau cafeaua acasa ori in drum spre munci de cat sa ma duc in cafenele. Cafenelele din Severin sunt 100% pentru fumatori si eu nu suport fumul de ti...
Cât de mult contează o centrală termică în ideea de reducere a facturi... Cei care locuiesc în orașele puternic industrializate probabil că au încheiat de mult socotelile cu epica butelie de aragaz, cu factura la întreținere care iarna atinge cote ridicole și așa mai depart...
Esti pregatit sa coci cozonacii de Craciun? Daca nu, analizeaza oferta... Sarbatorile de Iarna sunt asteptate cu ardoare, de cei mari si cei mici, deopotriva, pentru ca reprezinta un moment din an al cadourilor, al fericirii, al timpului petrecut cu cei dragi si al mancarur...
Eleganta unei rochii de seara Rochia de seara incepe sa fie acel ceva pe care femeia moderna nu prea il mai are, nici in dulapul cu haine nici in mentalitate. Rochia de seara este singura capabila sa scoata in evidenta feminitatea...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here