Fiecare concept nou adus în societate are avantaje și dezavantaje așa că în cele ce urmează vom discuta despre un obicei apărut recent printre șoferii din România, respectiv cumpăratul pieselor auto online, de pe internet. Trăim într-o țară în care în ultimele 6 luni s-au înmatriculat peste 500.000 de autoturisme noi și second hand așa că nu e de mirare de  ce nișa pieselor auto online a căpătat proporții. Haideți să trecem în revistă care sunt avantajele cumpărării de piese auto online, iar la final să menționăm bineînțeles și cele mai mari dezavantaje.

Piese auto de pe internet. Avantaje și dezavantaje

Avantaje

Cel mai mare avantaj al pieselor auto ce pot fi cumpărate de pe net este bineînțeles prețul. E clar că nu are rost să deschizi un magazin online din moment ce nu oferi nimic în plus față de un magazin din oraș. Apoi, ai parte de calitate superioară. Piesele cumpărate de pe net sunt oarecum ceva mai calitative pentru că patronii de magazine online urmăresc să-și facă un renume, nu profitul maxim. Astfel, raportul calitate-preț trebuie să fie unul avantajos. Poți cumpăra de exemplu piese auto de cea mai bună calitate de la AutoHut, unul dintre cele mai vechi magazine online din această nișă.

Un alt avantaj al pieselor auto cumpărate de pe net îl reprezintă seriozitatea celor care-ți iau comanda. Lucrându-se la distanță, este interesul lor să-ți trimită din prima datele corecte și să-ți trimită exact piesele de care ai nevoie, chiar dacă discutăm despre piesele auto care trebuie înlocuite cel mai des. Așadar, seriozitate maximă în online fără să fii nevoit să returnezi.

Dezavantaje

Singurul dezavantaj major este faptul că nu poți avea piesele în aceeași zi. În oraș mai sunt magazine care se laudă că îți aduc piesele până în ora 13 dacă faci o comandă de dimineață la ei. Dacă faci comandă pe net o să-ți ajungă abia a doua zi. Bine, că e posibil să te duci la magazinele din oraș să-ți spună că-ți aduc piesele până la ora 14 și să treacă de fapt vreo 3 zile, cum au pățit mulți de altfel. Acuma, rămâne la aprecierea fiecăruia cu cine alege să lucreze.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here