SHARE

Se întâmplă uneori să ne trezim dimineața și să observăm că nu avem apă la robinet sau energie electrică. Dacă nu am avea parte de asemenea episoade primitive am avea impresia că am evoluat și noi un pic față de anii 1990. Întrebarea este ce faci atunci când te trezești prea des fără apă și ai o grămadă de flori de îngrijit, în apartamentul sau în casa ta? Se poate întâmpla să te prindă „criza de apă” nepregătită și să nu fi apucat să-ți umpli ceva bidoane așa că în cele ce urmează vom discuta despre câteva lichide pe care le poți pune la plante în loc de apă, dacă le ai prin casă.

Ce lichide mai poți pune la flori dacă nu ai apă la îndemână

  • Sifon. Sau apă minerală. Nu are nimic dacă pui un pic de apă acidulată la flori. Ca o măsură de urgență, se admite. În plus, dacă pui apă minerală trebuie să știi că acele minerale din componența ei vor face mai bine plantelor de cât apa de la robinet.
  • Fiertură. Apa de la legume. Poți să pui și apa în care fierbi anumite legume sau ouă. În loc să o arunci și să faci risipă, mai bine o pui la plante. După ce se răcește, pune-o la plante pentru că este mult mai bogată în aminoacizi față de apa de la robinet.
  • Ceai. Poți pune și ceai dacă cumva ai la îndemână așa ceva. Să fie tot din plante, respectiv de sunătoare. La fel ca cele menționate mai sus, ceaiul de sunătoare va fi mult mai benefic pentru plante decât simpla apă de la robinet pentru că are în componență și nutrienți.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here