Home Diverse CE TREBUIE SĂ ȘTII ATUNCI CÂND ALEGI UN INEL DE LOGODNĂ CU...

CE TREBUIE SĂ ȘTII ATUNCI CÂND ALEGI UN INEL DE LOGODNĂ CU SAFIR

523
0
SHARE
INEL DE LOGODNĂ CU SAFIR

Te-ai hotărât să faci marele pas? Acum mai trebuie să te hotărăști ce inel de logodnă să alegi. Pentru că în acest caz valoarea sentimentală este mai presus de alte aspecte materiale, cu siguranță trebuie să fie ceva cu totul și cu totul special.

Cei care vor să iasă din convențional și caută ceva mai puțin mainstream decât diamantul, pot opta pentru un inel de logodnă cu safir. Eleganța și simbolistica puternică a pietrei îl plasează în topul opțiunilor sofisticate, cu foarte puține șanse de a da greși. Probabil nu ești un expert în pietre prețioase și îți trebuie câteva argumente solide pentru a lua o decizie. Așa că…

Iată câteva lucruri pe care poate nu le știai despre safir:

 1. Pe lângă safirul clasic albastru, există și safire de culoare albă, galbenă sau roz.
 2. Din punct de vedere al durității, safirul este pe locul doi, după diamant.
 3. Safirul este o piatră care calmează mintea, alungă gândurile negative și stimulează puterea de concentrare.
 4. Safirul roz are proprietăți care ajută la stăpânirea emoțiilor și distrugerea blocajelor emoționale.
 5. Cel mai faimos inel cu safir şi diamante este inelul de logodnă primit de Kate Middleton de la Prinţul William.

DE CE ESTE SAFIRUL O PIATRĂ SPECIALĂ?

Dincolo de trend, este bine ca atunci când cumperi un inel de logodnă pentru aleasa inimii tale, să ții cont în primul rând de personalitatea ei. Atenția la detalii este de dorit, cu atât mai mult cu cât nu este vorba de orice bijuterie, ci de una cu o simbolistică foarte puternică. Așadar, ar fi bine să pui în balanță mai multe lucruri înainte să faci o alegere. S-ar putea ca ceea ce este în trend și la mare căutare pe piață să nu i se potrivească atât de bine iubitei tale.

Deși diamantul este în topul pietrelor prețioase, safirul și-a câștigat meritele pentru simbolistica deosebită pe care o are. În trecut, safirul era considerat o piatră a regalității, fiind un simbol al înțelepciunii și superiorității. Așezat pe un inel de logodnă, singur sau în combinație cu alte pietre, sigur îi va oferi logodnicei tale un aer special.

În plus, atunci când se află pe un inel de logodnă, safirul se transformă într-un simbol al fidelității și onestității – două pietre de temelie extrem de importante într-o relație.

 

CUM TE ASIGURI CĂ AI ALES INELUL POTRIVIT?

Există mai multe aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi un inel de logodnă cu safir.

 • Materialul din care este confecționat inelul

Inelele de logodnă cu pietre prețioase se fabrică, de obicei, din aur galben, alb sau roz. Având în vedere că safirul are culoarea albastră, cel mai indicat ar fi să optezi pentru un inel din aur alb. Este cea mai potrivită combinație cromatică.

 • Greutatea pietrei

Unitatea de măsură a pietrelor prețioase este caratul (ct), echivalentul a 0,20 de grame.

Sfat: Valoarea inelului nu este determinată doar de greutatea pietrei prețioase. Există și alte aspecte care contează foarte mult, precum modelul și manopera. În plus, există domnișoare care preferă un inel cu două sau mai multe pietre mai mici, în detrimentul unui inel cu o singură piatră mare.

 • Design-ul inelului

Unul dintre cele mai importante (și greu de ales) aspecte este design-ul inelului. Numărul de pietre, felul în care sunt așezate, materialul și grosimea inelului – toate sunt detalii care trebuie să se armonizeze într-un produs finit, pe gustul celei care îl va purta.

Pe piață există diferite tipuri de inele, așa că veți avea de ales între:

 • Inelul solitar (cu o singură piatră)
 • Inelul cu trei pietre
 • Inelul Halo (combinație de safir și alte pietre prețioase)
 • Inelul Eternity (safirele sunt poziționate pe toată suprafața inelului)

În acest caz, raționamentul alegerii depinde exclusiv de stilul fiecărei purtătoare în parte, așa că ați face bine să aruncați un ochi în cutia ei cu bijuterii și să fiți cât mai atent la detalii.

ȘTIAI CĂ…

Dacă modelele existente pe piață nu te conving și ți se pare că nu se potrivesc cu gusturile stilistice ale iubitei tale, poți opta pentru un design personalizat. E-ring.ro este unul din magazinele care îi oferă clientului posibilitatea de a-și pune creativitatea în valoare și amprenta pe produsul finit. În plus, E-ring.ro este unul din producătorii direcți, care vă poate oferi un raport calitate-preț foarte bun.

 

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here