Pierderea în greutate este de cele mai multe ori o activitate complicată, indiferent cât de multe sfaturi găsești tu pe internet care par să fie foarte de folos. Ca să vă faceți o idee despre cât de gravă este situația cu obezitatea, știm cu toții faptul că americanii, într-un anumit moment al vieții lor au fost obezi în proporție de peste 50%, îmbolnăvindu-se de boli de inimă și alte minuni pe care de fapt nu le dorește nimeni. Ei bine, poate că nu există o cale sigură să slăbești, nu există o rețetă care să funcționeze în 100% din cazuri dar s-ar putea ca ajutorul suprem să vină dintr-o cameră a casei tale la care nu te-ai gândit niciodată: toaleta.

Potrivit Men’s Health, excrementele ar putea fi secretul din spatele pierderii în greutate. Acestea conțin foarte multe informații referitoare la bacteriile din intestine iar trimiterea lor la analize te poate ajuta să dai jos câteva kilograme bune. Într-un studiu publicat pe International Journal of Obesity, abilitatea oamenilor de a pierde în greutate depinde bacteroide și de prevotella, două bacterii din intestine care ajută la digestia fibrelor din dietă. Unii oameni au o concentrație mai mare de aceste două bacterii și poți afla numărul lor exact doar dacă trimiți analizele la laborator.

Studiul a adunat date de la 62 de persoane obeze, cărora și s-au administrat aleator fie o dietă cu multe fibre, fructe sau predominant vegetale, fie o dietă standard bazată pe grăsime și carne. Participanții cu dieta cu fibre au slăbit 3.4 kilograme în timp ce ceilalți abia dacă au slăbit 1.8 kilograme. Testul s-a desfășurat pe o durată de 6 luni. Aici, analiza excrementelor intră în prim plan. După cele 6 luni de teste, toți participanții au primit dieta cu fibre și s-a constatat că persoanele cu multe bacteroide și prevotella au pierdut din nou cel mai mult în greutate.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here