Bomboanele în sine sunt periculoase pentru dantură întrucât sunt dulciuri. Știm cu toții că zahărul + dinți nu fac casă bună așa că în cele ce urmează  vom scoate în evidență cele mai periculoase tipuri de bomboane din acest punct de vedere, astfel încât să știți să vă feriți de ele din timp sau, dacă aveți copii, să știți să-i țineți departe de ele.

Cele mai periculoase bomboane pentru dinții tăi

  1. Dropsurile – sunt periculoase pentru că bacteriile din gură ard zahărul din ele creând un acid ce deteriorează smalțul. Faptul că se lipesc de dinți sau de cerul gurii, permite bacteriilor să profite și mai mult timp de acest zahăr.
  2. Caramelele – la fel de periculoase precum bomboanele normale întrucât se lipsesc de dinți și permit bacteriilor să descompună mai mult zahăr în acid.
  3. Jeleurile – jeleurile au început să fie din ce în ce mai populare în ultimii ani și sunt rele pentru dinți din două motive. Acestea conțin atât zahăr cât și acid. Le putem considera de 2 ori mai periculoase.
  4. Acadelele – fiind bomboane de care te bucuri destul de lent, la fel, se permite timp bacteriilor să acționeze și să descompună zahărul în acid, de asemenea, unele dintre ele sunt atât de tari încât dinții se pot rupe, smalțul sări, etc. În special în cazul copiilor aflați în creștere.
  5. Bomboanele de ciocolată – acestea de cele mai multe ori au în interior anumite compoziții care nu au cum să facă bine dinților noștri. Ciocolata este unul dintre cele mai sănătoase dulciuri pentru că nu petrece mult timp în gură, însă conținutul acestor bomboane le strică.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here