Nu este un secret faptul că dacă bei multă apă, acumulezi energie în organism. Din fericire, apa nu aduce după sine și kilograme în plus. Dacă bei apă rece o să arzi mai multe calorii în timpul zilei  potrivit unul studiu publicat în revista Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Cercetătorii au alocat aleator participanților la studiu sarcina de a bea un pahar cu apă distilată, salină, sau rece ca gheața în zile diferite. Apoi, au măsurat consumul de energie al fiecărui participant.

Atunci când au băut apa rece au ars cu 7 calorii/pahar mai mult decât atunci când au băut alt tip de apă. De ce? Apa rece forțează corpul să muncească mai greu pentru a se încălzi înapoi. Drept rezultat, cantitatea de energie necesară corpului pentru a ajunge înapoi la temperatura lui normală te face să arzi mai multe calorii. Deși nu ți se par niște cifre WOW la prima impresie, dacă ai bea 10 pahare cu apă rece ca gheață pe zi, timp de o săptămână, ai arde 490 de calorii. Adică 3 kg/an.

The Food and Nutrition Board recomandă ca bărbații să bea 3.7 litri de apă iar femeile 2.7 litri de apă în fiecare zi. Desigur, sunt niște calcule ce contează mai mult pentru oamenii ce-și doresc cu adins să dea jos kilogramele în plus în timp îndelungat. Ar ajuta destul de mult pe cei care au un plan pe termen mediu și lung. Tu? Ce părere ai? ești gata să pui apa la frigider și să te ajuți de acest mic truc? Repet, dacă ai în plan să pierzi în greutate în timp îndelungat, s-ar putea să funcționeze.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here