Home Diverse Gradul de rentabilitate la chiria unui apartament versus garsonieră

Gradul de rentabilitate la chiria unui apartament versus garsonieră

264
0
SHARE
chiria unui apartament

Chiriile pot fi avantajoase sau nu, dacă se ţine cont de anumiți factori. Tot ce se face în grabă poate fi cu șanse mai mari de a dezavantaja pe termen lung; acest concept se aplică și la chirii desigur. Dacă vă grăbiți să alegeți o locație și să acceptați termenii impuși de proprietar s-ar putea să vă furați singuri șansa de a avea parte de costuri mai mici sau în orice caz mai avantajoase.

Cât de rentabil este să alegeți o garsonieră sau cât de rentabil este să alegeți un apartament, rămâne o chestiune de decizie personală, întrucât sunt implicate costuri variabile. Iată și câteva repere.

Închirierea unei garsoniere 

Avantaje

Spațiu mai mic înseamnă costuri mai mici. Mai ales când vine vorba de plata agentului termic, aţi putea fi descurajați de prețurile piperate aferente unui apartament sau unei case. Categoria de garsoniere de inchiriat câștigă din acest punct de vedere.

Costuri rentabile, având în vedere că o persoană singură ar putea să își permită întreținerea, fără nevoie de a împarți locația cu altcineva.

În variantă modernă, garsonierele sunt decente ca spațiu și compartimentare. Spre exemplu sunt cazurile celor care au open space pentru încăperea de bucătărie, ceea ce oferă un spațiu aerisit și bine gândit. Pe scurt, nu vă simțiți înghesuiți. Garsonierele nu sunt chiar cele mai restrânse tipuri de locuințe.

Dezavantaje

Spațiu mai mic, ce restrânge posibilitatea de a avea loc de depozitare, loc de uscat haine etc.

 

Închirierea unui apartament 

Când vine vorba de un apartament lucrurile sunt la opus desigur. Iată câteva repere ale acestui caz.

Avantaje

Spații mai mari, cu tot felul de opțiuni, cu balcon, spațiu de depozitare sau existenţa unui pod.

Mai multe camere ce se pot ocupa de către ale persoane, cu posibilitate de a împărți costuri de întreținere, însă având confortul sporit datorită spațiului.

Nivel de confort de necontestat. Chiar și când este vorba de o persoană care închiriază, posibilitatea de a avea 2 camere, o zonă de dormit plus o cameră de zi, de relaxare, nivelul de trai se definește prin confort sporit.

Dezavantaje

Costurile relativ  mai mari, atât la întreținere cât și chiria în sine percepută.

Desigur că toate aceste concepte sunt relative. Deși tindem să credem că o garsonieră este potrivită și suficientă pentru o persoană sau un cuplu și un apartament pentru o familie, lucrurile sunt diferite. Posibilitatea financiară este cea care decide ce variantă este mai rentabilă. Să nu uităm că o chirie se completează cu alte cheltuieli de întreținere.

Fie că este vorba de apartamente de inchiriat sau de garsoniere, un agent imobiliar vă poate ajuta să găsiți ce este necesar. Asta vă asigură că nu veți supraaprecia o locație, un ultim lucru dorit, având în vedere costurile implicate pentru mutare și întreținere.

Este foarte ușor să vă lăsați păcăliți și înșelați de aparențe. Spre exemplu, un complex relativ recent construit poate fi un bun motiv pentru ca cerința de chirie să fie mai mare. Însă sunt și alte aspecte ce cântăresc foarte greu, corelate cu dotările locatiei, cu starea garsonierei sau a apartamentului. Aşadar, preferaţi ajutorul unui expert în selecţia locaţiei.

S-ar putea să îți placă și...

Top 3 motive pentru care sa alegi domeniul videochat Tot mai infloritor, domeniul videochatului pare sa atraga atentia tinerelor intr-o tot mai mare masura, aspect complet justificabil in conditiile in care castigurile sunt pe placul lor. Spre deosebire...
2 distracții perfecte pentru adolescenți Crăciunul se apropie cu pași repezi și părinții sunt în căutare de cadouri interesante pentru copii lor, indiferent de vârste. Dacă părinții care au copii de până în 10 ani scapă mai ușor, cu o simplă...
Cadoul perfect pentru EA Femeile importante din viata noastra trebuie tratate ca atare. De fapt, femeia din viata noastra merita cea mai mare atentie si cred ca aici suntem cu totii de acord. N-am mai fi cine suntem daca nu a...
De ce sunt recomandate scaunele pentru gaming celor care fac muncă de ... Magazinele s-au umplut de scaune pentru gaming, care mai de care mai colorate, gata să-ți trezească o poftă profundă de PUBG sau CS. GO. Ei bine, cei care au avut parte măcar pentru scurtă vreme de un...
Cea mai ieftină variantă de a ridica un gard Cei care au construit recent  garduri pentru casele lor au ajuns probabil la concluzia că dacă optezi pentru materialele de construcții convenționale și pentru stilul clasic de a construi gardul, ajun...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here