Home Diverse Gradul de rentabilitate la chiria unui apartament versus garsonieră

Gradul de rentabilitate la chiria unui apartament versus garsonieră

59
0
SHARE
chiria unui apartament

Chiriile pot fi avantajoase sau nu, dacă se ţine cont de anumiți factori. Tot ce se face în grabă poate fi cu șanse mai mari de a dezavantaja pe termen lung; acest concept se aplică și la chirii desigur. Dacă vă grăbiți să alegeți o locație și să acceptați termenii impuși de proprietar s-ar putea să vă furați singuri șansa de a avea parte de costuri mai mici sau în orice caz mai avantajoase.

Cât de rentabil este să alegeți o garsonieră sau cât de rentabil este să alegeți un apartament, rămâne o chestiune de decizie personală, întrucât sunt implicate costuri variabile. Iată și câteva repere.

Închirierea unei garsoniere 

Avantaje

Spațiu mai mic înseamnă costuri mai mici. Mai ales când vine vorba de plata agentului termic, aţi putea fi descurajați de prețurile piperate aferente unui apartament sau unei case. Categoria de garsoniere de inchiriat câștigă din acest punct de vedere.

Costuri rentabile, având în vedere că o persoană singură ar putea să își permită întreținerea, fără nevoie de a împarți locația cu altcineva.

În variantă modernă, garsonierele sunt decente ca spațiu și compartimentare. Spre exemplu sunt cazurile celor care au open space pentru încăperea de bucătărie, ceea ce oferă un spațiu aerisit și bine gândit. Pe scurt, nu vă simțiți înghesuiți. Garsonierele nu sunt chiar cele mai restrânse tipuri de locuințe.

Dezavantaje

Spațiu mai mic, ce restrânge posibilitatea de a avea loc de depozitare, loc de uscat haine etc.

 

Închirierea unui apartament 

Când vine vorba de un apartament lucrurile sunt la opus desigur. Iată câteva repere ale acestui caz.

Avantaje

Spații mai mari, cu tot felul de opțiuni, cu balcon, spațiu de depozitare sau existenţa unui pod.

Mai multe camere ce se pot ocupa de către ale persoane, cu posibilitate de a împărți costuri de întreținere, însă având confortul sporit datorită spațiului.

Nivel de confort de necontestat. Chiar și când este vorba de o persoană care închiriază, posibilitatea de a avea 2 camere, o zonă de dormit plus o cameră de zi, de relaxare, nivelul de trai se definește prin confort sporit.

Dezavantaje

Costurile relativ  mai mari, atât la întreținere cât și chiria în sine percepută.

Desigur că toate aceste concepte sunt relative. Deși tindem să credem că o garsonieră este potrivită și suficientă pentru o persoană sau un cuplu și un apartament pentru o familie, lucrurile sunt diferite. Posibilitatea financiară este cea care decide ce variantă este mai rentabilă. Să nu uităm că o chirie se completează cu alte cheltuieli de întreținere.

Fie că este vorba de apartamente de inchiriat sau de garsoniere, un agent imobiliar vă poate ajuta să găsiți ce este necesar. Asta vă asigură că nu veți supraaprecia o locație, un ultim lucru dorit, având în vedere costurile implicate pentru mutare și întreținere.

Este foarte ușor să vă lăsați păcăliți și înșelați de aparențe. Spre exemplu, un complex relativ recent construit poate fi un bun motiv pentru ca cerința de chirie să fie mai mare. Însă sunt și alte aspecte ce cântăresc foarte greu, corelate cu dotările locatiei, cu starea garsonierei sau a apartamentului. Aşadar, preferaţi ajutorul unui expert în selecţia locaţiei.

S-ar putea să îți placă și...

Dacă vrei să surprinzi un bărbat, fă-i cadou un sacou sau o jachetă de... Majoritatea bărbaților nu se pricep la modă. Și nici nu vor să se priceapă. Ei au pasiunile lor specifice de care să fie preocupați: fotbalul, jocurile PC, ieșitul în oraș la o bere, etc. Se spune că ...
Simți că ai o viață gri, plină de negativism? Iată care este problema... Am spus de multe ori faptul că anturajul este 90% responsabil de starea noastră de spirit. Cu cât avem în jurul nostru oameni mai pozitivi, cu atât și noi vom reuși să emanăm pozitivitate. Cu cât a...
Standardul calitatii este dat de lenjerii hotel si pentru pensiuni Am observat ca e din ce in ce mai la moda sa construim cate o pensiune, doua. Practic, pensiunile sunt foarte simplu de construit si de deschis. Desi fac parte tot din sistemul hotelier, sunt cataloga...
Poti cauta proteine pentru masa musculara si pe net Cauta proteine pentru masa musuclara acolo unde stii sigur ca gasesti, adica pe internet Incerc sa imi aduc aminte de vremurile in care nu exista internetul. Frate, atat de limitati eram... Nu gaseai...
Centrala termică în condensație – soluția pentru încălzirea casei ce-ț... Întotdeauna ne-am dorit independență în ceea ce privește încălzirea locuinței și din păcate nu de multe ori am reușit să o și obținem. De când au apărut aceste centrale termice în condensație însă, lu...

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here