Home Diverse Gradul de rentabilitate la chiria unui apartament versus garsonieră

Gradul de rentabilitate la chiria unui apartament versus garsonieră

166
0
SHARE
chiria unui apartament

Chiriile pot fi avantajoase sau nu, dacă se ţine cont de anumiți factori. Tot ce se face în grabă poate fi cu șanse mai mari de a dezavantaja pe termen lung; acest concept se aplică și la chirii desigur. Dacă vă grăbiți să alegeți o locație și să acceptați termenii impuși de proprietar s-ar putea să vă furați singuri șansa de a avea parte de costuri mai mici sau în orice caz mai avantajoase.

Cât de rentabil este să alegeți o garsonieră sau cât de rentabil este să alegeți un apartament, rămâne o chestiune de decizie personală, întrucât sunt implicate costuri variabile. Iată și câteva repere.

Închirierea unei garsoniere 

Avantaje

Spațiu mai mic înseamnă costuri mai mici. Mai ales când vine vorba de plata agentului termic, aţi putea fi descurajați de prețurile piperate aferente unui apartament sau unei case. Categoria de garsoniere de inchiriat câștigă din acest punct de vedere.

Costuri rentabile, având în vedere că o persoană singură ar putea să își permită întreținerea, fără nevoie de a împarți locația cu altcineva.

În variantă modernă, garsonierele sunt decente ca spațiu și compartimentare. Spre exemplu sunt cazurile celor care au open space pentru încăperea de bucătărie, ceea ce oferă un spațiu aerisit și bine gândit. Pe scurt, nu vă simțiți înghesuiți. Garsonierele nu sunt chiar cele mai restrânse tipuri de locuințe.

Dezavantaje

Spațiu mai mic, ce restrânge posibilitatea de a avea loc de depozitare, loc de uscat haine etc.

 

Închirierea unui apartament 

Când vine vorba de un apartament lucrurile sunt la opus desigur. Iată câteva repere ale acestui caz.

Avantaje

Spații mai mari, cu tot felul de opțiuni, cu balcon, spațiu de depozitare sau existenţa unui pod.

Mai multe camere ce se pot ocupa de către ale persoane, cu posibilitate de a împărți costuri de întreținere, însă având confortul sporit datorită spațiului.

Nivel de confort de necontestat. Chiar și când este vorba de o persoană care închiriază, posibilitatea de a avea 2 camere, o zonă de dormit plus o cameră de zi, de relaxare, nivelul de trai se definește prin confort sporit.

Dezavantaje

Costurile relativ  mai mari, atât la întreținere cât și chiria în sine percepută.

Desigur că toate aceste concepte sunt relative. Deși tindem să credem că o garsonieră este potrivită și suficientă pentru o persoană sau un cuplu și un apartament pentru o familie, lucrurile sunt diferite. Posibilitatea financiară este cea care decide ce variantă este mai rentabilă. Să nu uităm că o chirie se completează cu alte cheltuieli de întreținere.

Fie că este vorba de apartamente de inchiriat sau de garsoniere, un agent imobiliar vă poate ajuta să găsiți ce este necesar. Asta vă asigură că nu veți supraaprecia o locație, un ultim lucru dorit, având în vedere costurile implicate pentru mutare și întreținere.

Este foarte ușor să vă lăsați păcăliți și înșelați de aparențe. Spre exemplu, un complex relativ recent construit poate fi un bun motiv pentru ca cerința de chirie să fie mai mare. Însă sunt și alte aspecte ce cântăresc foarte greu, corelate cu dotările locatiei, cu starea garsonierei sau a apartamentului. Aşadar, preferaţi ajutorul unui expert în selecţia locaţiei.

S-ar putea să îți placă și...

Vrei să pornești o afacere dar nu știi care sunt pașii înființării unu... Vine un moment în viața fiecărui român  când se satură pur și simplu de mojicia și de micimea patronilor pentru care a servit conștient și calitativ poate zeci de ani, și se hotărăște să încerce pe co...
Inele de logodna pe www.e-ring.ro Vine un moment in viata fiecarui barbat cand trebuie sa faca pasul cel mare. Trebuie sa daruiasca un inel de logodna. Acest pas pentru unii vine mai devreme, pentru altii mai tarziu. In functie de cum...
Random shopping online Nu stiu cum sunteti voi, insa mie unul imi place sa fac cumparaturi, random shopping online. Asta inseamna ca atunci cand nu am ce face, cand ma plictisesc, intru pe net si cumpar ceva, orice, ceea ce...
Cadoul perfect pentru 1 iunie, ziua internațională a copilului Puțin timp ne mai desparte de 1 iunie, ziua internațională a copilului. Așadar, bănuiesc că toți părinții sunt în căutare de cadouri, care mai de care mai interesante și mai educative… sau nu? Sincer ...
La ce te uiti atunci cand cumperi un carucior pentru copil? Caruciorul pentru copil este un accesoriu destul de important pentru orice mamica. Este una dintre putinele modalitati de a scoate micutul din casa si mereu am spus ca trebuie cumparat inainte de a ad...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here