Home Diverse Vrei să treci de la ochelari de vedere la lentile de contact?

Vrei să treci de la ochelari de vedere la lentile de contact?

254
0
SHARE
lentile de contact

Alese corespunzător, lentilele de contact sunt o opțiune foarte bună de corectare a vederii. Nedetectabile, confortabile și convenabile ca preț, lentilele de contact sunt alegerea ideală pentru persoanele care nu vor să poarte ochelari de vedere..

Dacă vrei să treci de la ochelari de vedere la lentile de contact, urmează acești pași:

  1. Care sunt nevoile tale?

Analizează-ți nevoile zilnice. Și optometristul îți va pune această întrebare, dar este bine să te gândești și tu înainte care sunt preferințele și nevoile tale.

Intenționezi să porți lentile de contact ocazional sau permanent? Care sunt sporturile practicate? Cât timp petreci în fața calculatorului? Care este stilul tău de viață? Răspunzând la toate aceste întrebări, ești cu un pas mai aproape de găsirea lentilelor de contact potrivite pentru tine. Meriți soluția care să-ți maximizeze rezultatul vizual, indiferent de locul de muncă, buget, activitățile sportive practicate sau stilul tău de viață.

De exemplu, dacă nu vrei să investești suplimentar bani în soluții de întreținere, atunci se recomandă alegerea lentilelor de contact zilnice(de unică folosință). Dacă intenționezi să porți lentilele de contact ocazional, atunci alege lentile de unică folosință, poate chiar unele colorate. Dacă ai de gând să înlocuiești permanent ochelarii de vedere cu lentilele de contact, atunci poți lua în considerare lentilele lunare. În cazul lentilelor săptămânale sau lunare, ia în considerare ritualul de curățare și întreținere.

  1. Consultație optometrică pentru a măsura parametrii necesari pentru lentilele de contact.

Consultul optometric cuprinde:

  • Măsurarea viciilor de refracție, cu ajutorul unor aparate computerizate, care stabilesc dioptria globului ocular.
  • Testul acuității vederii, care constă în citirea unui optotip(tablou tip cu litere sau cifre de forme) pentru fiecare ochi în parte.
  • Lentilele de probă vor fi folosite pentru a se asigura că dimensiunea și prescripția au fost corect alese și personalizate pentru ochii tăi. Adaptarea lentilei se face verificând dacă mărimea este corespunzătoare, dacă poziția ei pe ochi este bună și dacă ai o vedere corespunzătoare și un confort foarte bun. Vei purta lentilele de probă timp de aproximativ 15 minute, în timp ce optometristul evaluează poziția și mișcarea lentilei pe ochi. Dacă procesul se desfășoară bine și te vei simți bine cu noile lentile, optometristul te va informa și îți va arăta cum să îngrijești și să cureți noile lentile și cât de des și pe ce perioadă trebuie să le porți.

Rețeta pentru lentilele de contact conține specificații suplimentare care nu sunt incluse pe o prescripție de ochelari de vedere: raza de curbură(gradul de curbură a ochiului), diametrul lentilelor de contact, cilindrul și axul (în cazul astigmatismului).

Poți comanda apoi lentilele de contact  direct din magazinele Gama Optic pe baza rețetei primite.

 

 

S-ar putea să îți placă și...

Mai gasim produse naturale in magazine? Pe masura ce avansam ca societate, ne inconjuram tot mai mult de chimicale. E drept ca si poluarea planetei in continua crestere necesita mai multe alimente si o industrie mai puternica in acest sens,...
Alege-ţi buchetul de mireasă în funcţie de personalitate Fiecare mireasă îşi doreşte să fie unică în ziua nunţii sale, alegând cu grijă toate detaliile care să o reprezinte cel mai bine, în armonie cu sine şi cu ceea ce simte. În acelaşi fel în care fiecare...
Avantajele cumparaturilor online incep sa iasa in evidenta din ce in c... Cumparaturile online incep sa se detaseze destul de mult de cele facute offline in materie de absolut orice. Astazi vom discuta despre hainele de dama, o nisa extraordinar de dificila atat pentru cei ...
5 motive să cumperi produse bio pentru tine și familia ta Produsele bio încep să devină din ce în ce mai populare chiar și într-o țară precum România în care oamenii au fost obișnuiți dintotdeauna cu mult și ieftin. Produsele bio sunt excelente pentru organi...
Cadoul perfect pentru EA Femeile importante din viata noastra trebuie tratate ca atare. De fapt, femeia din viata noastra merita cea mai mare atentie si cred ca aici suntem cu totii de acord. N-am mai fi cine suntem daca nu a...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here