Home Diverse Vrei să treci de la ochelari de vedere la lentile de contact?

Vrei să treci de la ochelari de vedere la lentile de contact?

115
0
SHARE
lentile de contact

Alese corespunzător, lentilele de contact sunt o opțiune foarte bună de corectare a vederii. Nedetectabile, confortabile și convenabile ca preț, lentilele de contact sunt alegerea ideală pentru persoanele care nu vor să poarte ochelari de vedere..

Dacă vrei să treci de la ochelari de vedere la lentile de contact, urmează acești pași:

  1. Care sunt nevoile tale?

Analizează-ți nevoile zilnice. Și optometristul îți va pune această întrebare, dar este bine să te gândești și tu înainte care sunt preferințele și nevoile tale.

Intenționezi să porți lentile de contact ocazional sau permanent? Care sunt sporturile practicate? Cât timp petreci în fața calculatorului? Care este stilul tău de viață? Răspunzând la toate aceste întrebări, ești cu un pas mai aproape de găsirea lentilelor de contact potrivite pentru tine. Meriți soluția care să-ți maximizeze rezultatul vizual, indiferent de locul de muncă, buget, activitățile sportive practicate sau stilul tău de viață.

De exemplu, dacă nu vrei să investești suplimentar bani în soluții de întreținere, atunci se recomandă alegerea lentilelor de contact zilnice(de unică folosință). Dacă intenționezi să porți lentilele de contact ocazional, atunci alege lentile de unică folosință, poate chiar unele colorate. Dacă ai de gând să înlocuiești permanent ochelarii de vedere cu lentilele de contact, atunci poți lua în considerare lentilele lunare. În cazul lentilelor săptămânale sau lunare, ia în considerare ritualul de curățare și întreținere.

  1. Consultație optometrică pentru a măsura parametrii necesari pentru lentilele de contact.

Consultul optometric cuprinde:

  • Măsurarea viciilor de refracție, cu ajutorul unor aparate computerizate, care stabilesc dioptria globului ocular.
  • Testul acuității vederii, care constă în citirea unui optotip(tablou tip cu litere sau cifre de forme) pentru fiecare ochi în parte.
  • Lentilele de probă vor fi folosite pentru a se asigura că dimensiunea și prescripția au fost corect alese și personalizate pentru ochii tăi. Adaptarea lentilei se face verificând dacă mărimea este corespunzătoare, dacă poziția ei pe ochi este bună și dacă ai o vedere corespunzătoare și un confort foarte bun. Vei purta lentilele de probă timp de aproximativ 15 minute, în timp ce optometristul evaluează poziția și mișcarea lentilei pe ochi. Dacă procesul se desfășoară bine și te vei simți bine cu noile lentile, optometristul te va informa și îți va arăta cum să îngrijești și să cureți noile lentile și cât de des și pe ce perioadă trebuie să le porți.

Rețeta pentru lentilele de contact conține specificații suplimentare care nu sunt incluse pe o prescripție de ochelari de vedere: raza de curbură(gradul de curbură a ochiului), diametrul lentilelor de contact, cilindrul și axul (în cazul astigmatismului).

Poți comanda apoi lentilele de contact  direct din magazinele Gama Optic pe baza rețetei primite.

 

 

S-ar putea să îți placă și...

Viata si miros Intotdeauna am atribuit parfumul bunului gust. Totul se rezuma la personalitate si daca voi avea posibilitatea, cu siguranta o sa imi deschid o parfumerie. Bineinteles ca nu in Romania. Nu se cauta in...
Cea mai ieftină variantă de a ridica un gard Cei care au construit recent  garduri pentru casele lor au ajuns probabil la concluzia că dacă optezi pentru materialele de construcții convenționale și pentru stilul clasic de a construi gardul, ajun...
Viitorul magazinelor online arata inspre www.medisonica.ro www.medisonica.ro sau cum sa-ti faci un magazin online simplu si fara batai de cap Cred ca putem cadea cu totii de acord asupra faptului ca in anul 2015 nu mai este asa rentabil sa-ti deschizi un mag...
Toate magazinele ar trebui sa foloseasca ventilatoare industriale cent... Am fost alaltaieri intr-un hipermarket din Severin si am ramas putin surprins de aglomeratia dinauntru. De obicei, lunile ianuarie si februarie sunt moarte din punct de vedere comercial, insa nu... Se...
Te pasionează mâncare chinezească? O poți comanda foarte simplu și la ... Cred că nu mai e o surpriză pentru nimeni în ziua de azi faptul că se poate comanda mâncare la domiciliu, indiferent de natura ei. Astăzi vom discuta despre mâncarea chinezească întrucât este ceva mai...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here