Jucăriile din ziua de azi s-au modernizat. E normal să fie așa, întreaga lume s-a modernizat, a avansat din punct de vedere tehnologic. Problema este că părinții moderni uită uneori de faptul că prea multă tehnologie strică mai ales la vârste foarte fragede, uită că cei mici mai au nevoie și de jucării educative clasice. De ce au nevoie cei mici de jucării educative? Ei bine, vom aprofunda acest subiect în cele ce urmează, în speranța că va ajuta pe cineva care e părinte și care-și pune această întrebare.
3 motive să dăruiești jucării educative
- Jucăriile educative dezvoltă copilul într-un mod clasic. Cu toții ne aducem aminte de copilărie, o copilărie din care a lipsit telefonul, calculatorul, laptopul. Cu toții am avut în casă jucării educative și am devenit oarecum mai cerebrali. Comparativ cu generația tânără, noi putem găsi soluții mai rapid și fără ajutor de la Google. Deși mulți părinți nu iau în calcul acest aspect, eu îl consider important.
- Jucăriile educative pot fi împărțite. Prin intermediul acestor jucării, cei mici devin mai sociabili și reușesc să se integreze mai bine în societate atunci când ajung la maturitate. Tabletele, calculatoarele sunt destul de nocive pentru cei mici din acest punct de vedere pentru că-i țin singuri. Tehnologia deși aparent îți permite să-ți faci mii de prieteni virtuali, de desprinde de realitate. La vârste foarte fragede, copiii pot dezvolta un comportament antisocial, deloc benefic.
- Jucăriile educative sunt o investiție bună. De ce? Pentru că la vârste foarte fragede cei mici sparg, trântesc, aruncă. Nu e bine să le cumperi tablete pe care oricum nu le pot înțelege, ori jucării foarte tehnologizate care pot ajunge la gunoi după doar câteva ore. Jucăriile educative sunt ieftine, simplu de întreținut și nu se rup așa de simplu, fiind special proiectate în acest sens.
Acestea sunt cele mai importante trei motive să dăruiești celui mic jucării educative. În cazul în care corespunde ca vârstă bineînțeles. Uneori, nu e bine să ne desprindem total de vechile obiceiuri și tradiții, mai ales atunci când vine vorba despre educația celor care vin din urmă.