SHARE

Statisticile arată că zâmbetul are numeroase beneficii pentru organismul nostru, de exemplu reduce tensiunea arterială datorită stării generale de bine pe care o creează și totodată stimulează serotonina, un hormon care diminuează stresul. În plus, zâmbetul este vital în anumite medii profesionale și poate avea un rol catalizator în viața socială.

Apariția discromiilor dentare

Din nefericire, unii oameni nu-și etalează zâmbetul, ceea ce denotă un grad ridicat de nesiguranță, din cauza faptului că dantura lor nu mai este perfect funcțională sau și-a pierdut strălucirea.

Există mai multe cauze care contribuie în mod semnificativ la modificarea culorii dinților, precum:

  • Factorii genetici – foarte puțini oameni sunt deținători de zâmbete perfect albe în mod natural;
  • Înaintarea în vârstă;
  • Obiceiuri nesănătoase (cum ar fi fumatul) sau consumarea anumitor lichide sau alimente (de exemplu, vinul roșu, cafeaua, ceaiul, sucuri sau fructele de culoare roșie etc);
  • Administrarea unor anumite medicamente pe o perioadă îndelungată de timp (de pildă, tetraciclina, un antibiotic care poate afecta sănătatea dinților);
  • Expunerea dinților la o cantitate de fluor mai mare decât ar fi cea necesară – fluoroză (ceea ce va determina apariția nuanțelor de galben sau chiar maro);
  • Tartrul (placa bacteriană) sau diferite traumatisme (precum fisurile în smalț) pot favoriza în aceeași măsură apariția discromiilor dentare, datorită petelor care se formează pe suprafața dintelui.

În astfel de cazuri, cea mai eficientă soluție pe care o recomandă specialiștii în stomatologie este albirea dentară profesională.

Ce tratament de albire a dinților ți se potrivește

Fiecare metodă de albire prezintă anumite avantaje, în funcție de ceea ce îți dorești – de pildă, îți dorești efecte durabile sau imediate?

Pentru fiecare pacient, există un tratament corespunzător, așadar poți opta pentru unul dintre următoarele:

  1. Albirea dentară profesională cu laserul EPIC™ BIOLASE – constituie una dintre cele mai avansate și eficiente tehnici de albire profesională și îți poate reda strălucirea zâmbetului în doar 20 minute. Așadar, pentru rapiditate și pentru a elimina posibilitatea sensibilității dentare după intervenție, se recomandă utilizarea acestei metode.
  1. Albirea dentară profesională cu lampa ZOOM POWER – are efecte ce se vor vedea imediat și sunt durabile (1-2 ani), depinzând, bineînțeles, și de obiceiurile alimentare pe care le are pacientul. Conform American Dental Association (ADA) reprezintă cel mai sigur și cel mai eficient procedeu. Durata intervenției este de aproximativ o oră (ceea ce constituie un alt beneficiu față de albirea „take home”, care ține între 9 și 14 nopți). Acest tratament este realizat sub supravegherea medicului sau al asistentului de profilaxie. Albirea dentară profesională cu lampa ZOOM POWER are un rol protector în ceea ce privește gingiile, buzele și obrajii și este recomandată în cazul dinților care au căpătat o nuanță gălbuie din cauza administrării antibioticelor (tetraciclina).
  1. Albirea profesională OPALESCENCE XTRA BOOST – are efecte care se vor vedea imediat, oferă protecție atât gingiilor, cât și mucoaselor labiale (partea interioară a buzelor) și jugale (obraji). Are o durată redusă de tratament și un mecanism propriu de gel în compoziția căruia intră 40% peroxid de hidrogen.
  2. Albirea dentară cu gutiere Opalescence (se realizează la domiciliu de către pacient). Gelul de concentrație 16% H202 se va aplica în gutiere personalizate ce vor fi purtate timp de 9-14 nopți. Gutierele sunt personalizate în funcție de suprafețele dentare ale pacientului. Albirea dinților se va realiza în mod treptat, iar efectele vor fi durabile timp de 1-2 ani. Datorită materialului moale din care sunt confecționate, pacientul nu va simți disconfort pe toată durata tratamentului.

Cât costă o astfel de procedură?

Costurile unui astfel de tratament pot varia în funcție de tipul de tratament pe care îl alegi, având posibilitatea de a opta pentru tipul de albire dentară care ți se potrivește.

Bineînțeles că alegerile pe care le vei face vor fi în funcție de bugetul pe care l-ai stabilit, dar și de durata beneficiilor esteticii dentare pe care ți le dorești în urma tratamentului. Totuși, ar fi bine să analizezi cu atenție ofertele de pe piață și să alegi cel mai bun raport calitate-preț. De asemenea, calitatea serviciilor oferite de clinica stomatologică la care vei apela constituie un alt factor esențial care să te ajute să faci alegerea potrivită.

Dent Estet, cea mai mare rețea de clinici dentare

Îmbunătățirea aspectului fizic depinde în aceeași măsură de toate trăsăturile faciale, iar dantura reprezintă una dintre principalele componente care păstrează armonia feței.

De aceea, pentru a te bucura pe deplin de zâmbetul tău, ar fi bine să apelezi la serviciile unei clinici dentare care să-ți redea încrederea în tine, de exemplu Dent Estet – cea mai mare rețea de clinici stomatologice din România.

Pentru a afla mai multe detalii despre aceste soluții estetice sau pentru a alege cele mai bune tratamente pentru albirea dinților, vizitează site-ul DentEstet.ro.

S-ar putea să îți placă și...

De ce ar trebui să cumperi mereu doar ghete din piele Știu, să fim ecologiști și să salvăm animalele. Din păcate, chestia asta nu prea are sens într-o țară în care nu există o educație aparte în această direcție și mai ales prosperitate. Păi frate, ca să...
Cadouri de ziua barbatului Daca ziua femeii exista oficial sub forma lui 8 martie, cica pe 9 martie ar trebui sa fie ziua barbatului. Cred ca s-a inventat aceasta data asa, in compensatie, sa nu ne suparam noi barbatii ca sunte...
Care sunt principalele avantaje ale tratamentelor naturiste? Tratamentele, medicamentele naturiste în România sunt luate de multe ori în derâdere de oameni, care nu cred că te poți vindeca cu ajutorul unor simple plante. Ei bine, aici se vede câtă superficialit...
Simți că ai o viață gri, plină de negativism? Iată care este problema... Am spus de multe ori faptul că anturajul este 90% responsabil de starea noastră de spirit. Cu cât avem în jurul nostru oameni mai pozitivi, cu atât și noi vom reuși să emanăm pozitivitate. Cu cât a...
Cele mai bune exerciții fizice în funcție de vârstă Un om la 65-70 de ani probabil că nu mai aleargă 10 kilometri pe zi, nici nu se mai duce la sală să ridice greutăți de 40 de kilograme, câte 7-8 repetiții. Haideți atunci să vedem împreună care sunt c...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here