Home Diverse Licitațiile de mașini second hand – noua metodă de importuri

Licitațiile de mașini second hand – noua metodă de importuri

374
0
SHARE

Importurile de mașini second hand au explodat în ultimul an, din secunda doi în care a fost publicată în Monitorul Oficial legea care a eliminat Timbrul de Mediu. Aproape 10 ani românii au fost nevoiți să plătească o taxă ilegală și destul de ridicolă din punct de vedere al cuantumului (de multe ori depășea valoarea mașinii), însă lucrurile au revenit la normal abia la începutul lui 2017.

După eliminarea Timbrului de Mediu, importurile de mașini second hand au luat amploare. Nimic ciudat, era de așteptat. S-au adus foarte multe mașini diesel, econome, prietene cu buzunarele românilor, mașini de care cetățenii acestei țări au fost nevoiți să stea de-o parte aproape 10 ani. Problema e că cei care se ocupau cu asemenea importuri, încep să întâmpine dificultăți.

E clar că, de exemplu, numărul de mașini Skoda disponibile pentru import în străinătate este finit. Nu prea mai ai de unde să aduci dacă ai o mică firmă și vrei să faci rost de asemenea autoturisme diesel, care să corespundă standardului de calitate normal unui autoturism second hand. Se spune că în primele 6 luni ale lui 2017, s-au înmatriculat vreo 600.000 de autoturisme second hand.

Dacă numărul înmatriculărilor second hand a fost de 600.000, cel al importurilor clar a trecut de 1 milion raportat la aceeași perioadă. Punând la socoteală faptul că a trecut 1 an de la eliminarea Timbrului de Mediu, discutăm deja de câteva milioane de autoturisme second hand importate. Europa nu e un sac fără fund atunci când vine vorba despre vânzarea de auto second hand.

Una dintre soluțiile găsite de importatori au fost aceste licitații de mașini uzate. Acest concept de licitație există în țările occidentale de ani de zile și reprezintă o metodă de a vinde mașina destul de popular în rândul cetățenilor. Prin intermediul acestor licitații se pot cumpăra niște autoturisme destul de bune, în perfectă stare de funcționare, care corespund în realitate cu anunțurile postate online. Probabil pe viitor aceasta va fi cea mai populară metodă de import pentru companiile românești care au dezvoltat un business din vânzarea de autoturisme uzate.

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here