Home Casă și Grădină Motivul pentru care aparatul de aer condiționat miroase

Motivul pentru care aparatul de aer condiționat miroase

1264
0
aparatul de aer condiționat

După o anumită perioadă, mulți dintre noi, cei care deținem în case un aparat de aer condiționat, am observat faptul că începe să bage un miros ciudat. Ei bine, nu disperați. Vom vedea în cele ce urmează de ce se întâmplă acest lucru și mai ales cum putem remedia problema.

Aparatele de aer condiționat scot umezeala dinăuntru și filtrează alergenii înainte ca aceștia să ajungă la tine. Problema e că dacă nu le cureți la timp, fluxul de aer va începe să devină din ce în ce mai urât mirositor, potrivit unui studiu al Hong Kong Baptist University (HKBU).

Acest studiu a fost condus de Lai Ka-man, profesor la Departamentul de Biologie a Hong Kong Baptist University, și s-a descoperit faptul că resturile de piele pe care corpul nostru le elimină în mod normal rămân înțepenite în unitățile de aer condiționat.

Odată rămase acolo, devin hrană pentru bacteriile deja aflate în aparat. După ce bacteria digeră proteinele din piele, produc un miros foarte urât ce are la bază amoniac și acizi grași volatili.

„Una dintre cele mai mari probleme ale aparatelor de aer condiționat este mirosul. ” se specifică în studiul publicat în Indoor Air: The International Journal of Indoor Environment and Health. Un filtru bun, de calitate, poate ajuta în acest sens.

„Dimensiunea resturilor de piele e destul de mare de obicei, mai mare de 10 micrometri. Un filtru care poate capta particule de această dimensiune poate rezolva problema” spune Dr. Lai. De asemenea, ar mai fi indicat și dotarea aspiratorului cu un filtru HEPA.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here