SHARE

Petrecerile pentru copii clar au atins un alt nivel în ziua de azi. Nimeni nu prea mai dorește să organizeze așa ceva acasă și într-un fel este de înțeles de ce: spațiile sunt mici, părinții nu au timp să gătească pentru copii și așa mai departe. Deși multă lume încă mai consideră o fiță să iei legătura cu un centru specializat în petreceri pentru copii atunci când apare o aniversare, realitatea este că discutăm despre o necesitate. Nu văd de ce ar fi o fiță să externalizezi această petrecere, costurile sunt oricum cam aceleași. În plus, se organizează foarte multe evenimente corporate în aceste locații externe. Evenimente corporate sau petrecerea copiilor, care este diferența? Atât timp cât toată lumea se simte bine, atât timp cât toată lumea are suficient loc pentru a se distra, nu văd unde este problema.

Românii, o parte dintre ei mai bine zis, au avut întotdeauna o problemă cu cei care au decis să facă lucrurile oarecum altfel. Nu știu dacă suntem foarte conservatori sau dacă e doar spiritul de cârcotaș care iese la iveală de fiecare dată când cineva merge spre nou, însă cert este că aceste comentarii nu ne fac deloc cinste. Peste tot în lume părinții moderni organizează petrecerile copiilor în locații care nu le aparțin, cu firme care se ocupă de absolut tot, de la mâncare la entertainment, la curățarea locului după eveniment și așa mai departe. În plus, știm cu toții faptul că cei mici se simt mult mai bine atunci când nu stau înghesuiți, atunci când au loc să alerge și să se joace. De ce nu i-ai duce într-un asemenea loc dacă știi că le face bine? Doar din cauza tradiției? Nu cred că este tocmai mentalitatea corectă.

Fiecare părinte este liber să-și crească copilul așa cum vrea el, așa cum crede de cuviință, însă ar fi bine ca din când în când, să ridicăm capul din ale noastre tradiții și să privim un pic spre utilitatea modernului, noului. Bucuria copiilor este de departe cea care contează cel mai mult, nu?

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here