SHARE

Beneficiile slăbitului, ale arderii grăsimii nefolositoare în organism nu sunt doar estetice. Se întâmplă multe lucruri bune odată cu eliminarea kilogramelor extra, lucruri pe care le vom enumera și noi în cele ce urmează. Haideți așadar să vedem ce se întâmplă cu corpul atunci când slăbim.

Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când slăbești?

  1. Scade riscul de a face diabet – dacă dai jos câteva kilograme nu doar vei arăta mai bine, dar vei fi și o persoană mai sănătoasă, reducând riscul de a face diabet.
  2. Scade tensiunea arterială – din păcate, kilogramele în plus consumă energie, îngroașă vasele și arterele și per total, tensiunea crește destul de mult. Dacă slăbești, scapi de această problemă.
  3. Reduci presiunea de pe articulații – de pe genunchi de exemplu. Osteoartrita poate să-ți facă praf încheieturile. Pentru fiecare kilogram pe care-l ai în plus, articulațiile resimt +4 kilograme de greutate extra. Așadar, dacă ai 10 kilograme în plus, articulațiile simt +40 extra.
  4. Scapi de apnee – discutăm despre o boală care apare tocmai din pricina greutății corporale suplimentare. Studiile arată că 88% dintre cei care au pierdut peste 10 kilograme în greutate s-au vindecat și de apnee. Foarte interesant acest efect.
  5. Dormi mai bine noaptea – este de fapt un cerc vicios. Lipsa somnului te îngrașă. Într-un studiu venit de la Johns Hopkins University School of Medicine, participanții care au slăbit minim 5 kilograme au declarat faptul că dorm mult mai bine noaptea.

Ești mai pozitiv – este normal să fii așa pe măsură ce observi că reușești să faci ceea ce ți-ai propus, adică să slăbești. Orice reușită poate să te transforme într-o persoană mai pozitivă și  mai determinată pe viitor să nu se dea băîtută așa de ușor.

S-ar putea să îți placă și...

3 motive pentru care ar trebui să-i dăruiești un buchet de garoafe iub... Cadourile între iubiți sunt destul de dese dar de multe ori, nu chiar speciale. Puțini sunt bărbații care mai reușesc în ziua de azi să își impresioneze partenerele cu un cadou simplu, frumos, la care...
Ți-e frică de hoți? Iată cum poți să sporești gradul de securitate pen... Vremurile în care trăim sunt destul de dificile, rata șomajului este tot mai mare în vreme ce Poliția reușește cu greu să țină sub control infracționalitatea. Într-un fel e normal să se întâmple aș...
Cum să alegi bicicleta pentru copii Alegerea bicicletei potrivite pentru copilul tău este primul lucru pe care ar trebui să-l faci pentru a-l ajuta pe cel mic să se familiarizeze și să îndrăgească mișcarea în aer liber. Mersul cu bicicl...
Vrei sa evadezi din cotidian? Experimenteaza conceptul de escape room! De multe ori, noi si prietenii nostri ne gasim in postura de a dori ceva nou in viata noastra. Fie pentru ca ne-am plictisit de aceleasi iesiri la un suc, o cafea sau o bere, ca stim deja board-games-...
Celulita îți dă bătăi de cap? Iată cum poți scăpa de ea În ziua de azi, celulita reprezintă o mare problemă pentru majoritatea femeilor. Tot mai multe ajung să dezvolte acest țesut adipos destul de inestetic care din păcate nu e așa de simplu de eliminat. ...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here