SHARE

Lentilele de contact pot oferi o alternativă viabilă ochelarilor de vedere, adaptată unui stil de viață activ. Motivele pentru a purta lentile de contact pot varia în funcție de probleme oculare, gradul de confort sau diferite situații în care acestea pot fi purtate. Noi îți oferim un scurt ghid pentru a-ți crea o idee despre ce tip de lentile de contact se pliază cel mai bine pe nevoile tale:

Probleme medicale

Cel mai important criteriu în alegerea lentilelor de contact este abilitatea lor de a-ți corecta problema oculară, oferindu-ți o vedere cât mai clară.

  • Lentilele sferice – corectează miopia sau hipermetropia.
  • Lentilele torice – corectează astigmatismul, dar și miopia sau hipermetropia
  • Lentilele multifocale – corectează prezbitismul, cât și miopia sau hipermetropia. În unele cazuri, pot fi utilizate pentru a corecta astigmatismul.
  • Lentilele cosmetice – sunt utilizate pentru a-ți intensifica culoarea ochilor sau pentru a schimba-o. De notat: și acest tip de lentile necesită prescripție medicală!

Confort

Există două mari categorii de lentile: rigide și moi. Pentru asigurarea confortului, lentilele de contact moi reprezintă cea mai bună variantă. Acestea au un grad de adaptabilitate ridicat și permit oxigenului să pătrundă mai ușor către cornee. Lentilele de contact rigide, deși au calități optice mai ridicate decât cele moi, nu oferă același nivel de confort pacientului. În cazul acestui tip de lentile, perioada de adaptare crește (chiar și câteva săptămâni) și există riscul să se deplaseze de pe centrul ochiului din cauza dimensiunilor mai reduse.

Utilizare

Stilul de viață și disponibilitatea spre îngrijirea lentilelor de contact sunt factori  importanți în alegerea tipului de lentile cel mai potrivit. Dacă ai un stil de viață activ, atunci lentilele de contact moi sunt legerea potrivită pentru tine datorită gradului ridicat de adaptabilitate și ușurinței în utilizare. Lentilele rigide trebuie purtate constant și pot apărea disconforturi în urma desfășurării unei activități ce necesită efort. Totodată, îngrijirea lentilelor de contact se face zilnic și este nevoie de timp și atenție. Dacă nu ești dispus să aloci o parte din timpul tău acestui proces, poți oricând să optezi pentru lentilele de unică folosință.

Cele prezentate mai sus au ca scop ghidarea pacientului înspre o soluție potrivită pentru problema sa, oferindu-i un set de informații de bază cu privire la alegerea lentilelor de contact. Totuși, să nu uităm că fiecare dintre noi este diferit și soluțiile cele mai bune pot să varieze de la caz la caz. Pentru aceasta, Gama Optic îți oferă servicii complete de consultații și produse de cea mai înaltă calitate. În cazul unor disconforturi, nu ezita să îți faci o programare la noi pe site!

http://gama-optic.ro/services/examinare-prescriptie-si-adaptare-lentile-de-contact/

S-ar putea să îți placă și...

Primavara a venit, gazonul a inverzit! Cum insamantam gazonul? Peluza poate fi pentru multi dintre cei care locuiesc la curte unul din motivele cele mai mari de mandrie, pentru ca un gazon va arata ireprosabil doar daca este bine ingrijit. Cu toate acestea, pana ...
Cursuri de limba franceza E din ce in ce mai necesar sa cunosti o limba de ciruclatie internationala iar in ziua de azi toata lumea trebuie sa stie macar engleza. Dar daca ai invata mai multe limbi ca de exemplu si franceza sa...
O viata fara regrete Imi pare rau ca nu am invatat sa dansez cand am avut ocazia. E destul de dificil sa mai inveti dupa o anumita varsta, insa nimic nu e imposibil. Trebuie doar sa te inscrii la cursurile unei scoli de d...
Cum alegi clinica in cazul in care te intereseaza albirea dintilor Alegerea clinicii sau a cabinetului stomatologic in care doresti sa te supui unui procedeu de albire a dintilor poate sa fie de multe ori cu bucluc si asta din cauza faptului ca exista atat de multe v...
Tara ochelarilor de soare Cand vine vara, in Romania toata lumea poarta ochelari de soare si stateam si ma intrebam de ce. Eu unul nu prea obisnuiam sa port, insa in ultimii ani soarele parca e tot mai puternic. Ei bine, aceas...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here