SHARE

Lentilele de contact pot oferi o alternativă viabilă ochelarilor de vedere, adaptată unui stil de viață activ. Motivele pentru a purta lentile de contact pot varia în funcție de probleme oculare, gradul de confort sau diferite situații în care acestea pot fi purtate. Noi îți oferim un scurt ghid pentru a-ți crea o idee despre ce tip de lentile de contact se pliază cel mai bine pe nevoile tale:

Probleme medicale

Cel mai important criteriu în alegerea lentilelor de contact este abilitatea lor de a-ți corecta problema oculară, oferindu-ți o vedere cât mai clară.

  • Lentilele sferice – corectează miopia sau hipermetropia.
  • Lentilele torice – corectează astigmatismul, dar și miopia sau hipermetropia
  • Lentilele multifocale – corectează prezbitismul, cât și miopia sau hipermetropia. În unele cazuri, pot fi utilizate pentru a corecta astigmatismul.
  • Lentilele cosmetice – sunt utilizate pentru a-ți intensifica culoarea ochilor sau pentru a schimba-o. De notat: și acest tip de lentile necesită prescripție medicală!

Confort

Există două mari categorii de lentile: rigide și moi. Pentru asigurarea confortului, lentilele de contact moi reprezintă cea mai bună variantă. Acestea au un grad de adaptabilitate ridicat și permit oxigenului să pătrundă mai ușor către cornee. Lentilele de contact rigide, deși au calități optice mai ridicate decât cele moi, nu oferă același nivel de confort pacientului. În cazul acestui tip de lentile, perioada de adaptare crește (chiar și câteva săptămâni) și există riscul să se deplaseze de pe centrul ochiului din cauza dimensiunilor mai reduse.

Utilizare

Stilul de viață și disponibilitatea spre îngrijirea lentilelor de contact sunt factori  importanți în alegerea tipului de lentile cel mai potrivit. Dacă ai un stil de viață activ, atunci lentilele de contact moi sunt legerea potrivită pentru tine datorită gradului ridicat de adaptabilitate și ușurinței în utilizare. Lentilele rigide trebuie purtate constant și pot apărea disconforturi în urma desfășurării unei activități ce necesită efort. Totodată, îngrijirea lentilelor de contact se face zilnic și este nevoie de timp și atenție. Dacă nu ești dispus să aloci o parte din timpul tău acestui proces, poți oricând să optezi pentru lentilele de unică folosință.

Cele prezentate mai sus au ca scop ghidarea pacientului înspre o soluție potrivită pentru problema sa, oferindu-i un set de informații de bază cu privire la alegerea lentilelor de contact. Totuși, să nu uităm că fiecare dintre noi este diferit și soluțiile cele mai bune pot să varieze de la caz la caz. Pentru aceasta, Gama Optic îți oferă servicii complete de consultații și produse de cea mai înaltă calitate. În cazul unor disconforturi, nu ezita să îți faci o programare la noi pe site!

http://gama-optic.ro/services/examinare-prescriptie-si-adaptare-lentile-de-contact/

S-ar putea să îți placă și...

Despre biserica si credinta Se spune ca te nasti cu credinta in suflet, iar pe masura ce cresti, aceasta se intareste sau scade. Depinde de fiecare cum este crescut. Un copil crescut in spirit crestin intotdeauna va stii sa dist...
5 semne ascunse că mănânci prea multe proteine Proteina este unul dintre nutrienții esențiali pentru o bună funcționare a organismului, face parte din meniul nostru zilnic dar ce se întâmplă atunci când mănânci prea multă proteină? Iată 5 semne as...
De unde cumparam echipamente pentru bucatarie profesionala? Daca te decizi totusi sa deschizi o afacere in Romania, trebuie sa iti faci planurile foarte bine dinainte de a te apuca de investita cu pricina. Ma gandesc acum la o afacere de gen pensiune sau chiar...
4 motive sa apelezi la o firma de vindajare Romanii nu vor nici in ruptul capului sa cheme o firma specializata sa le rezolve problemele. Nu domne, ei vor sa faca pe meseriasu’ lu’ Peste Prajit si se baga sa faca de toate, sa rezolve de toate. ...
Tu ai cumparat vreodata bijuterii online? Mediul online in Romania a inceput sa se dezvolte destul de mult in ultimii 5 ani. Au inceput sa apara din ce in ce mai multe magazine online care pe langa faptul ca aduc diversitate, aduc si preturi ...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here