Home Lumea Copiilor Mai educăm copiii în ziua de azi sau îi lăsăm să crească...

Mai educăm copiii în ziua de azi sau îi lăsăm să crească așa, de la sine?

768
0
părintele

Îmi pun tot mai des această întrebare pentru că văd tot mai multe exemple negative prin societate. Povesteam zilele trecute despre acea fetiță de 4-5 ani care făcea circul de pe lume doar pentru că părinții nu-i cumpăraseră sortimentul de înghețată dorit de ea. Chirăia și țipa prin parc de ziceai că o omoară cineva, și părinții stăteau pe bancă, nu-i spuneau nimic.

Îmi aduc aminte și despre episodul din Mall când la fel, un copil râzgâiat de-ăsta se tăvălea pe jos, ștergea podeaua de praf de ciudă că părinții nu-i cumpărau nu știu ce tâmpenie. Nici atunci părinții nu au intervenit să-i spună celui mic faptul că nu-i ok să faci circ prin oraș.

Și evident când văd tot mai multe astfel de cazuri, îmi vine în minte întrebarea din titlu. Unde e educația? De ce părinții moderni nu-și mai educă copiii cu bun simț, așa cum am fost noi educați în anii 80, 90. Refuz să cred că Generația cu Cheia la Gât nu conștientizează faptul că un copil nu este o plantă să crească așa, de la sine. Un copil are nevoie de strunire, unui copil trebuie să-i spui atunci când a greșit ceva și trebuie să-l corectezi.

Eu înțeleg și ideea de libertate dar prea multă libertate acordată unui prichindel îl transformă într-un monstru care ajunge să ți se urce-n cap. Nu vreau să mă gândesc ce generații de copii vin din spate dacă nimeni nu se mai îngrijește de educația lor. Lipsa de bun simț din societate se resimte tot mai apăsat de la generație la generație.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here