Home Diverse Ce concentratie de fluor ar trebui sa aiba pasta de dinti ?

Ce concentratie de fluor ar trebui sa aiba pasta de dinti ?

403
0
SHARE

In Europa, pastele de dinti care contin o concentratie maxima de fluorura de 1500 ppm se comercializeaza in general sub forma de produse cosmetice. Pastele de dinti cu concentratii mai mari sunt disponibile numai ca medicamente pe baza de reteta.

O revizuire extensiva a studiilor clinice privind pastele de dinti cu fluor a indicat faptul ca un determinant important al eficacitatii anti-carie este concentratia de fluor.

In ansamblu, rezultatele sugereaza ca, in intervalul 1000-2500 ppm de fluor, fiecare crestere de 500 ppm asigura o reducere suplimentara de 6% a cariei.

Pastilele de dinti cu continut scazut de fluor, care contin mai putin de 600 ppm F, sunt disponibile pentru copiii mici in Marea Britanie. O revizuire sistematica recenta a concluzionat ca pastele de dinti care contin 250 ppm F nu au fost la fel de eficiente in prevenirea cariilor in dentitia permanenta ca pastele de dinti continand 1000 ppm F sau mai mult. Studiile clinice efectuate la copiii de varsta prescolara care au comparat 550 ppm F cu 1055 ppm F si 440 ppm F cu 1450 ppm F au demonstrat ca pastele de dinti care contin concentratiile mai scazute de fluorura ofera o protectie mai redusa decat cele care contin concentratii mai mari.

Un numar de studii clinice randomizate au raportat ca pastele de dinti care contin concentratii de fluor mai mari de 1500 ppm F asigura o protectie mai mare decat pastele de dinti continand niveluri conventionale de fluorura. O astfel de pasta de dinti cu fluor, care contine 2800 ppm F, a fost lansata recent ca o pasta de dinti numai pe baza de prescriprie pentru risc ridicat de carii la persoanele cu varsta peste 16 ani si mai ales pentru persoanele in varsta.

Recomandari:

Concentratia adecvata de fluor, recomandata pentru o persoana, trebuie efectuata dupa evaluarea riscului cariilor. Aceasta ar trebui sa implice o evaluare a cariilor anterioare, cel mai puternic predictor al cariilor viitoare, impreuna cu o analiza a istoricului familial si a statutului socio-economic.

O pasta de dinti cu concentratie scazuta de fluor (<600 ppm F) este adecvata pentru copiii cu risc scazut de carii, cu varsta mai mica de 7 ani.

O pasta de dinti care contine o concentratie mai mare de fluorura (1000-1450 ppm F) este adecvata pentru copii cu risc crescut de carii cu varsta mai mica de 7 ani, cu conditia ca parintele sa aplice numai o cantitate de mica de pasta de dinti.

O pasta de dinti cu fluorura ridicata (1450 ppm F) poate fi recomandata tuturor persoanelor cu varsta de 7 ani sau mai mult.

O pasta de dinti care contine 2800 ppm F este adecvata pentru adultii cu risc crescut de carii si pentru persoanele in varsta.

Cauti un Dentist in Bacau / Stomatolog in Bacau ? Vino la cabinetul stomatologic din Bacau ClinicImplant DR.GRIGORIU® de pe Str. Banca Nationala nr. 17. Programari la numarul de telefon: 0726 202 000.  

 

Sursa informatii:

R M Davies, G M Davies, R P Ellwood & E J Kay. Prevention. Part 4: Toothbrushing: What advice should be given to patients? British Dental Journal, 195, pp. 135–141

S-ar putea să îți placă și...

De unde cumparam echipamente pentru bucatarie profesionala? Daca te decizi totusi sa deschizi o afacere in Romania, trebuie sa iti faci planurile foarte bine dinainte de a te apuca de investita cu pricina. Ma gandesc acum la o afacere de gen pensiune sau chiar...
Ondulatorul de păr de 9mm– cel mai subțire ondulator de până acum... Buclele sunt irezistibile! De la Marilyn Monroe la Beyonce, părul ondulat a fost întotdeauna iubit de femei. Indiferent de stil, look sau personalitate, femeile din lumea întreagă se înghesuie la salo...
Sanatate cu www.bio-superfood.ro Sanatatea in zilele noastre este din ce in ce mai greu de intretinut pe cale naturala. Ma uit la mine si vad cum obosesc, refuz odigna, primesc stres din toate partile iar aceste probleme nu au cum sa...
Cadoul perfect pentru EA Femeile importante din viata noastra trebuie tratate ca atare. De fapt, femeia din viata noastra merita cea mai mare atentie si cred ca aici suntem cu totii de acord. N-am mai fi cine suntem daca nu a...
Cadoul perfect pentru 1 iunie, ziua internațională a copilului Puțin timp ne mai desparte de 1 iunie, ziua internațională a copilului. Așadar, bănuiesc că toți părinții sunt în căutare de cadouri, care mai de care mai interesante și mai educative… sau nu? Sincer ...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here