SHARE

Deși ne-am obișnuit ca de fiecare dată atunci când avem o problemă de sănătate, să luăm pastile pentru a ne reveni, în antichitate nu exista conceptul de farmacie. Încă din cele mai vechi timpuri oamenii se tratau cu plante medicinale, plante care au devenit mii de ani mai târziu, odată cu explozia industriei, bază pentru farmacia modernă. Dacă ești genul de persoană care dorește să trăiască cât mai natural și să încerce să rezolve problemele de sănătate în mod clasic, trebuie să știi că există cel puțin 4 plante medicinale pe care le poți crește și tu acasă, indiferent că locuiești la bloc ori la casă.

4 plante medicinale pe care le poți crește și tu acasă

  1. Busuiocul – ajută atunci când ești deranjat la stomac, când îți lipsește pofta de mâncare, atunci când te tai la deget sau când te julești. Poate fi crescut în ghiveci fără probleme.
  2. Mușețelul – se consumă de obicei sub formă de ceai pentru a trata indigestia sau colicii, dar are efect și asupra psihicului, reducând anxietatea și nivelul de stres. De asemenea, mușețelul este foarte indicat pentru tratarea iritațiilor de piele ori a inflamațiilor.
  3. Levănțica – mirosul de levănțică a fost întotdeauna asociat cu calmul și cu liniștea. Din acest motiv, este o plantă foarte folosită în scop de relaxare, pentru alungarea anxietății și a stresului. Reușește de asemenea să alunge durerea atunci când este pusă pe răni, fiind bun antiseptic.
  4. Pătrunjelul – deși arată foarte bine și este folosită atât pe post de plantă decorativă cât și în mâncărurile noastre de zi cu zi, pătrunjelul este o bombă cu vitamine pentru organismul nostru. Această plantă te ajută atunci când ești deranjat la stomac sau când îți miroasă gura.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here