SHARE

Aerul din casă este foarte important, este imperios necesar să fie de o calitate superioară, altfel ne putem îmbolnăvi. Problema e că în ultima vreme apar tot mai multe produse destinate uzului gospodăresc, produse care alterează destul de mult calitatea aerului și ne pun sănătatea în pericol. Haideți să trecem și noi în revistă 4 astfel de produse care nu ar trebui folosite niciodată.

4 produse din gospodărie care-ți poluează aerul

  1. Vopseaua – în ultimii ani a apărut vopseaua pe bază de apă, ecologică, vopsea care este foarte folosită prin școli, grădinițe, etc. Este bine să o folosim și noi în casele noastre astfel încât să nu respirăm chimicale nici atunci când o aplicăm, dar nici după ce terminăm zugrăveala.
  2. Spray-urile – este vorba evident despre aerosolii folosiți pentru a extermina dăunătorii. După cum știm, aceste produse sunt răspunzătoare pentru creșterea de emisii nocive VOC la nivel de oraș, așa că ar fi bine să încercăm pe cât posibil să le folosim rar spre deloc. Dacă sunt probleme cu insectele ar fi indicat să folosiți soluții de exterminare ecologice, chiar dacă sunt scumpe.
  3. Odorizantele – tuturor ne place să locuim într-o casă care să miroasă excelent, însă odorizantele pe care le cumpărăm de la magazine sunt pline de chimicale ce ne pot îmbolnăvi. Conform studiilor, un odorizant de cameră emite în aer peste 100 de substanțe chimice diferite.
  4. Lumânările – poate că par ele romantice, poate că sunt capabile să creeze o atmosferă liniștitoare în casele noastre, însă particulele eliminate în aer pot să ne inflameze plămânii. Evident, se întâmplă atunci când dăm foc la lumânări în mod excesiv, mai ales la cele parfumate.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here