SHARE

Șoarecii. Nimeni nu și-i dorește. Se spune că au existat case distruse intenționat pentru a scăpa de acești dăunători care dacă ajung să se cuibărească în curtea ta, or să-ți facă numai zile fripte. În afară de faptul că sunt niște rozătoare capabile să toace orice, lumea nu știe prea multe lucruri despre șoareci așa că în cele ce urmează vom trata câteva aspecte care vă va face să înțelegeți mai bine acest dăunător.

Ce NU ȘTIAI despre șoareci

Șoarecii sunt atrași de oameni – în special iarna, întrucât oamenii sunt mari generatori de căldură și de hrană. Sunt șanse mult mai mari să găsești șoareci într-o casă locuită decât într-una părăsită.

Șoarecii sunt mamifere – adică nasc pui vii și au schelet. Chiar dacă par că n-ar avea oase la cât de mici sunt crăpăturile prin care se bagă, aceștia au coloană vertebrală.

Brânza nu e mâncarea lor favorită – această idee a devenit celebră în urma desenelor cu Tom și Jerry, în realitate, șoarecii mănâncă orice. Și când spun orice, orice înseamnă. De fapt, șoarecilor le place diversitatea mai mult ca oricărui alt animal de pe planetă. Mănâncă de la gândaci la afine.

Au nevoie de 3 grame de mâncare/zi – șoarecii nu au nevoie de tone de mâncare pentru a supraviețui și se înmulțesc cu viteza luminii. O șoricioaică aduce la viață 6-8 șoricei de 10 ori pe an. Infestările cu șoareci sunt super rapide din cauza faptului că un șoarece ajunge la maturitate în doar 6 săptămâni.

Șoarecii toacă cabluri electrice – nu puțini au fost cei care s-au trezit fără curent electric în casă după ce șoarecii au tocat cablurile electrice care treceau prin pod.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here