SHARE

Acetona este de departe cel mai folosit produs din lume pentru curățarea ojei de pe unghii. În cele ce urmează veți vedea că acest compus mai poate fi folosit și prin casă, veți vedea că poate avea o sumedenie de întrebuințări la care mulți dintre voi nu v-ați fi gândit vreodată. Haideți să le vedem.

Acetona curăță tastatura de la calculator – poți să cureți tastatura fără niciun fel de problemă cu acetonă. Înmoaie o lavetă din bumbac și șterge-le ușor. Acetona se evaporă destul de rapid. Desigur, niciodată să nu turnați acetonă direct pe tastatură, aceasta trebuie ștearsă cu șervețelul.

Acetona desfundă cartușele de la imprimantă – dacă nu ași folosit imprimanta pentru mult timp și este una pe bază de cerneală, cartușele s-au înfundat probabil. Le puteți așeza cu botul în acetonă pentru a le desfunda, pentru o scurtă perioadă bineînțeles, fără să atingeți cipul electronic.

Acetona curăță petele de pe podea – nu contează că este vorba despre parchet, gresie sau marmură (piatră), puneți acetonă pe un șervețel de hârtie și frecați zonele care nu se curăță cu mopul. Veți vedea că această soluție chimică este capabilă să facă adevărate minuni.

Acetona redă strălucirea pantofilor – din nou, cu un șervețel din hârtie înmuiat în acetonă, frecați încet încălțămintea. O să vedeți cu aceasta revine la luciul inițial. La final ștergeți urmele de acetonă cu o cârpă uscată, preferabil să fie o cârpă din bumbac. Puței încerca și pe cei din piele sintetică.

Acetona șterge superglue – dacă v-ați întrebat vreodată cum scăpați de picăturile de superglue care au căzut pe jos atunci când ați încercat să lipiți un obiect, acetona este soluția salvatoare. Aceasta va dizolva lipiciul cât ai zice pește. Desigur, ajută mult dacă nu trece timp îndelungat de la picurare.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here