Home Casă și Grădină Produse de curățenie DIY pentru toată casa

Produse de curățenie DIY pentru toată casa

185
0
SHARE
produse de curățenie

Cu toții ne dorim să stăm cât mai departe de chimicale atunci când avem copii mici sau anilame de companie prin casă, inclusiv în momentele în care dorim să facem un pic de curățenie. Ei bine, în cele ce urmează vom vedea câteva soluții DIY ecologice, care ne pot ajuta să curățăm camerele din casă fără să mai fim nevoiți să mergem la magazine și să cumpărăm produsele clasice de curățenie, pline de toxine.

Bucătărie – curățarea cuptorului

Curățarea cuptorului poate să fie de multe ori o sarcină dificilă chiar și pentru cele mai scumpe produse chimice. Cu toate acestea, poți să-l cureți cu compuși organici și ecologici pe care-i ai la îndemână. Pune un bol cu ¾ amoniac și lasă-l în cuptor. Nu pui nimic altceva. Lasă bolul acolo peste noapte iar dimineață, șterge cu un șervețel umed sau cu un burete înmuiat în praf de copt interiorul cuptorului.

Baie – murdăria și mucegaiul

Pentru a scăpa de mucegai, se folosesc de obicei produse chimice care sunt foarte toxice, produse care au în componență foarte mult clor. Ei bine, poți să ai grijă de mucegaiul din baie și fără aceste produse toxice. Poți să folosești de exemplu o soluție compusă din ¾ înălbitor + 3 lingurițe de borax + 1.5 căni de apă. Stropește mucegaiul și mizeria din baie cu acest compus și vei vedea că scapi de probleme.

Living – curățarea covorului

Covorul din living are nevoie de multă atenție și fiind probabil și locul de joacă al copilului, e de preferat să-l curățăm fără chimicale. Acest lucru este posibil, zdrobește într-un bol niște levănțică, adaugă praf de copt și amestecă bine. Pulverizează soluția pe covor, lasă-l așa vreo jumătate

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here