Home Diverse 9 idei de amenajare incredibile pentru o bucătărie modernă

9 idei de amenajare incredibile pentru o bucătărie modernă

662
0
SHARE
bucătărie modernă

O bucătărie mobilată și utilată modern, este imperios necesară traiului contemporan. Totuși, a amenaja o astfel de încăpere într-un mod care să respecte baremele arhitecturii și designului modern, nu este chiar floare la ureche.

În ciuda faptului că avem obiceiul să ne descurcăm singuri atunci când vine vorba despre amenajări interioare, atunci când avem de-a face cu bucătării moderne, de multe ori dăm fuga la revistele sau pe site-urile de design interior.

Astfel, în cele ce urmează vom trece în revistă 9 idei de amenajare incredibile pentru bucătării moderne, în cazul în care urmează să vă amenajați sau să vă renovați curând bucătăria și nu prea știți ce linii principale ar trebui să urmați.

9 idei de amenajare incredibile pentru o bucătărie modernă

  1. Vintage White – bucătăriile de mici dimensiuni sunt des întâlnite în România și din păcate, sunt destul de dificil de amenajat. Lucrurile se rezolvă dacă veți folosi culorile deschise (dau senzația că încăperea e mai mare), alături de inserțiile naturale (lemn, piatră). De asemenea, se recomandă folosirea unei mese înguste, care creează suficient spațiu pentru cei care trebuie să prepare mâncare sau să iese/intre în încăpere.
  2. Vita Bella Residence Modern – echipa Delta Studio vine în prim plan cu o proiecție de bucătărie modernă adresată celor care nu au probleme cu spațiul. Vita Bella Residence Modern este o bucătărie de mari dimensiuni compusă și din zona de dining. Contrastul dintre bucătăria propriu-zisă și zona de dining reușește să transforme camera prin intermediul mobilei într-una desprinsă parcă din revistele de arhitectură.
  3. Classic Touch – mobilierul Baron aduce în prim plan simplitatea unei bucătării moderne. Acesta este recomandat pentru spațiile de dimensiuni medii și oamenilor care sunt adepții stilului modern-minimalist. Întotdeauna o bucătărie trebuie să fie modernă dar nu și complicată. Atunci când lucrurile se complică nimeni nu mai are de câștigat. De multe ori, stilul clasic poate fi convertit la modern dacă ajunge la un grad de utilitate satisfăcător.
  4. Midsummer Light – în România începe să fie adoptat din ce în ce mai mult stilul scandinav. Este un stil care iese în evidență atât prin simplitate cât și prin utilitate. O bucătărie amenajată în stil scandinav cu mobilier din MDF lucios, personalizat, este recomandarea celor de la Delta Studio pentru cei care dețin un spațiu mediu. Deși gri-urile și nuanțele de alb dau o senzație de simplitate exagerată, designul satisface cerințele arhitecturii moderne.
  5. Industrial Feel – de vreo câțiva ani, designul modern a început să înglobeze foarte multe elemente din designul industrial. Texturi, materiale, culori industriale, reușesc să aducă în prim plan o simplitate care nu este străină de utilitate. Predomină materiale precum metale, sticlă, piatră, specifice stilului industrial. Bucătăria Industrial Feel este o proiecție marca Delta Studio și se adresează celor care doresc să utileze o bucătărie de garsonieră medie.
  6. White Lilly – albul reușește să scoată în evidență întotdeauna ideea de curat, dar și ideea de modern. Cu toate că aparent avem de-a face cu o bucătărie în stil clasic, materialele folosite pentru a-i da viață o încadrează în arhitectura modernă. Mobilierul Baron din tei vopsit opac alături de gresia tip parchet creează un ambient mai mult decât plăcut și un contrast care deschide destul de mult spațiul limitat din punct de vedere al dimensiunii.
  7. White Poem – după cum putem observa, bucătăriile în care predomină albul sunt pe val. Se întâmplă acest lucru și din cauza faptului că bucătăriile noastre sunt destul de micuțe comparativ cu cele din străinătate iar această culoare dă senzația că locuim într-o cameră mult mai mare. White Poem este o bucătărie de 26 de metri pătrați, open space, în care blatul din cuarț este de departe atracția principală.
  8. Timeless Style – deși nu se încadrează în stilul arhitectural modern, această bucătărie Timeless Style era prea frumoasă ca să fie trecută cu vederea. Aici avem de-a face cu un design marca Georgiana Ursache capabil să aducă bucuria și voia bună în viața celor care investesc în așa ceva. Culorile foarte deschise, nuanțele neutre dar totuși calde ale mobilierului din lemn clasic, vopsit mat, inspiră la pozitivitate.
  9. Industrial Chic – încă un design modern cu influențe industriale. Materiale precum piatra, metalul și sticla sunt la ordinea zilei, în timp ce nuanțele predominante sunt cele închise, în special negrul. Pata de culoare este un portocaliu neutru care are însă forța necesară pentru a crea un ambient mai mult decât plăcut. Acest design a fost adaptat pentru un apartament din București, iar după cum putem vedea, adaptarea a fost un real succes.

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here