Home Diverse 9 motive să-ți cumperi chiuvetă din granit pentru bucătăria ta

9 motive să-ți cumperi chiuvetă din granit pentru bucătăria ta

299
0
SHARE
chiuvetă din granit

E important ca în fiecare bucătărie să existe o chiuvetă de foarte bună calitate. Discutăm despre un dispozitiv care poate să genereze multe probleme de-a lungul anilor iar calitatea este cea care trebuie să primeze atunci când alegem chiuveta bucătărie. La modă în ultimii ani, atât în țară cât și în străinătate, pare să fie granitul. Discutăm astăzi despre acest material destul de dur, un material care a ajuns să poată fi prelucrat suficient de mult cât să ia forma chiuvetei.

Dacă cumva te gândești să reamenajezi bucătăria și dorești să schimbi și chiuveta, trebuie să știi că există cel puțin 9 motive pentru a alege una din granit. Motivele pentru această alegere sunt de fapt peste 9 la număr, însă am făcut o listă doar cu cele mai importante dintre acestea. Iată așadar care sunt cele 9 motive principale.

9 motive să-ți cumperi chiuvetă din granit pentru bucătăria ta

  1. Design modern. Granitul arată bestial, cred că nimeni nu poate să se lege de acest aspect. Este des folosit în arhitectura modernă și mai mult ca sigur reușește să aducă un plus de frumusețe și de modernism în bucătăria ta. De fapt, dacă ne gândim mai bine, nu cred că există o chiuvetă cu design mai frumos decât cea din piatră.
  2. Culorile rămân în timp. Cine a avut o chiuvetă din inox sau fontă sau diverse alte materiale metalice a observat probabil faptul că acestea se degradează în timp. Ei bine, o chiuvetă din granit o să reușească să-și mențină culorile vii indiferent cât de intens va fi folosită. Este unul dintre cele mai mari avantaje ale granitului.
  3. Rezistență la căldură. În chiuveta din granit se pot pune recipiente care au temperaturi de până la 280 grade Celsius și nimic rău nu se va întâmpla. Piatra este una dintre cele mai rezistente materiale din punct de vedere termic. Nu trebuie să vă gândiți la degradare sau la faptul că ar putea să crape de la un vas încins.
  4. Ușor de curățat. Chiuveta din granit se curăță foarte ușor, mai ales dacă veți cumpăra din comerț anumite soluții special destinate lor. Detergenții foarte puternici de asemenea nu vor avea cum să o afecteze. Atât timp cât nu puneți în ea chimicale care nu au ce căuta într-o casă, nu trebuie să vă faceți griji din acest punct de vedere.
  5. Rezistență la șocuri. Fiind vorba despre piatră, chiuveta devine destul de rezistentă. Nu are cum să se crape sau să se ciobească nici măcar dacă vă scapă oala cu mâncare peste ea. Un obiect de 1 kilogram scăpat de la o înălțime de 70 de centimetri nu va avea ce să-i facă de exemplu, nu va avea cum să o deterioreze.
  6. Rezistență la zgârieturi. Multă lume își face griji și din acest punct de vedere pentru că se mai pun furculițe, cuțite la spălat în chiuvetă și din moment ce aceasta costă destul de mulți bani, zgârieturile nu și le dorește nimeni. Ei bine, stați liniștiți, din moment ce granitul este rezistent la șocuri, ține bine și la zgârieturi.
  7. Varietate de culori. Unul dintre cele mai importante avantaje ale chiuvetelor de granit constă în multitudinea de nuanțe care pot fi comandate. Astfel, acestea reușesc să se integreze foarte bine în peisajul gastronomic, mult mai bine decât o chiuvetă de inox, normală. Cei care comandă mobilă de bucătărie pe comandă cu siguranță se vor bucura de această calitate. Va fi mult mai simplu pentru ei să aducă în cameră un colorit perfect.
  8. Antibacteriană. Piatra nu reține bacterii în special dacă discutăm despre granitul folosit la aceste chiuvete. Cei care au în case copii mici cu siguranță vor căuta să creeze o bucătărie care să țină bacteriile cât mai departe posibil. E dificil ținând cont că este o cameră în care se prepară mâncare, însă nu imposibil.
  9. Garanție 25 de ani. Sau cum îmi mai place mie să spun: garanție pe viață. Piatra a fost dintotdeauna una dintre cele mai rezistente elemente și mai mult ca sigur o chiuvetă din granit va dăinui peste decenii în bucătăria voastră. Efectiv nu are cum să apară deteriorarea sau defecțiunea, motiv pentru care se dă garanție 25 de ani.

Acestea sunt cele mai importante 9 motive pentru care ar trebui să investești într-o chiuvetă din granit. Știu, costă mai mult față de una normală din inox, însă rezistența, designul și gândul că o să dăinuie zeci de ani în bucătăria ta ar trebui să fie caracteristici care să te facă să te răzgândești și să cumperi una, dacă cumva pui pe primul loc costurile.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here