Home Casă și Grădină Cuptorul. Sfaturi de întreținere elementară

Cuptorul. Sfaturi de întreținere elementară

294
0
SHARE

Nu de puține ori ai aruncat un pui în cuptor, ai așteptat câteva minute bune după care te-ai bucurat de o masă pe cinste. Ei bine, multă lume nu prea știe că această minune inginerească are nevoie de întreținere elementară. Ce înseamnă întreținere elementară pentru un cuptor? Vedem imediat.

Cuptorul. Sfaturi de întreținere elementară

Cuptorul nu se lasă murdar cu zilele sau cu lunile. Sau cu anii. După ce ți-ai făcut treaba cu el, trebuie curățat. Dacă nu-l cureți, grăsimea care se depune pe pereții interiori se întărește iar curățarea va deveni un coșmar. În plus, bacteriile nocive pot să-și facă casă foarte rapid acolo unde este murdărie.

De asemenea, atunci când curățați cuptorul curățați și butoanele, și exteriorul acestuia. Pentru a preveni depunerile din interior, de pe fundul cuptorului, puteți așeza hârtie cerată. Despre produsele de curățat folosite, fiind vorba despre un aparat în care se pregătește mâncare, ar fi bine să stați departe de produsele chimice. Există soluții speciale, ecologice, special destinate cuptoarelor și aragazelor. Dacă este un cuptor din inox evitați bureții duri care zgârie sau pe cei de sârmă.

Pentru o viață îndelungată, evitați să băgați în cuptor dacă este cu microunde metale sau vase care conțin desene pe bază de vopsea metalică, acestea nu interacționează deloc bine cu microundele.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here