Home Casă și Grădină Siguranța locuinței – 7 lucruri pe care nu trebuie să le faci

Siguranța locuinței – 7 lucruri pe care nu trebuie să le faci

64
0
SHARE

Cu toții ne dorim o casă cât mai sigură, care să țină la distanță hoții. Putem obține această siguranță dacă suntem puțin atenți la lucrurile pe care le facem atât în casă cât și în jurul acesteia. Haideți să întocmim o listă cu lucrurile pe care NU trebuie să le faci dacă dorești securitate maximă acasă.

Siguranța locuinței – 7 lucruri pe care nu trebuie să le faci

  1. Nu ascunde cheia pe-afară. Nu se știe niciodată cine te vede că o lași pe sub preș ori prin altă parte și dă pontul cuiva, dacă nu intră chiar personal la furat.
  2. Nu lăsa lucrurile de valoare la vedere. Am tot auzit de cazuri de locuințe sparte din cauza faptului că proprietarii au lăsat bani sau portofele pe masă, masă care era vizibilă din stradă.
  3. Nu lăsa deschise ușile din curte. Nu e suficient să închizi poarta casei atunci când pleci. Asigură-te că ai închis și ușa de la casă chiar dacă e oarecum departe de poartă.
  4. Nu lăsa geamurile deschise, în special dacă locuiești la casă ori pe la parter la bloc. Este o invitație pentru cei certați cu legea să intre la tine în casă și să fure tot ce-i de valoare.
  5. Nu lăsa casa în beznă. Noaptea asigură-te că ai lumină multă în jurul casei, astfel hoții nu vor da târcoale prea insistent. Ei se tem că pot fi văzuți de cineva.
  6. Nu uita de sistemul de supraveghere. Camerele de supraveghere vor intimida hoții și-i vor ține departe de casa ta. Sunt cu 70% mai puține șanse să fie casa spartă de hoți.
  7. Nu posta pe Social Media că ai plecat în concediu. Pe lângă faptul că vei primi like—uri de la prieteni, poți să primești pe acasă vizita hoților. Și ei vor știi că ești plecat.

S-ar putea să îți placă și...

7 activități de weekend ce pot crește valoarea casei Casele au nevoie de întreținere, mici activități pe care le poți face de unul singur. Ei bine, unele dintre aceste activități nu vor spori doar gradul de confort al casei, doar gradul de satisfacție a...
Te disperă consumul de apă în locuință? Iată cum poți face economie... Probabil ați observat cu toții faptul că metrul cub de apă e în continuă expansiune din punct de vedere al prețului, cam ca Universul. Există multe moduri prin care poți risipi metri cubi de apă într-...
Ai impresia că spălatul rufelor este destul de costisitor? Iată câteva... În momentul în care locuiești singur, probabil nu folosești mașina de spălat atât de des dar dacă discutăm despre o familie cu 3 chiar 4 membri sau peste, o să observi că spălatul cu mașina devine o r...
Cum să împodobești casa de Crăciun astfel încât să arate cel mai bine... Deși românii nu au o pasiune pentru împodobitul casei de Crăciun asemenea americanilor, se descurcă și ei cum pot. Astfel, vom trece în revistă în cele ce urmează cele mai interesante sfaturi care vor...
3 idei pentru amenajarea unui living modern Livingul sau pe românește, sufrageria, este locul în care ne petrecem de obicei cea mai mare parte a timpului liber. Evident, există oameni care aleg să stea prin bucătărie dar nu ne vom referi la ace...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here