Home Casă și Grădină Siguranța locuinței – 7 lucruri pe care nu trebuie să le faci

Siguranța locuinței – 7 lucruri pe care nu trebuie să le faci

149
0
SHARE

Cu toții ne dorim o casă cât mai sigură, care să țină la distanță hoții. Putem obține această siguranță dacă suntem puțin atenți la lucrurile pe care le facem atât în casă cât și în jurul acesteia. Haideți să întocmim o listă cu lucrurile pe care NU trebuie să le faci dacă dorești securitate maximă acasă.

Siguranța locuinței – 7 lucruri pe care nu trebuie să le faci

  1. Nu ascunde cheia pe-afară. Nu se știe niciodată cine te vede că o lași pe sub preș ori prin altă parte și dă pontul cuiva, dacă nu intră chiar personal la furat.
  2. Nu lăsa lucrurile de valoare la vedere. Am tot auzit de cazuri de locuințe sparte din cauza faptului că proprietarii au lăsat bani sau portofele pe masă, masă care era vizibilă din stradă.
  3. Nu lăsa deschise ușile din curte. Nu e suficient să închizi poarta casei atunci când pleci. Asigură-te că ai închis și ușa de la casă chiar dacă e oarecum departe de poartă.
  4. Nu lăsa geamurile deschise, în special dacă locuiești la casă ori pe la parter la bloc. Este o invitație pentru cei certați cu legea să intre la tine în casă și să fure tot ce-i de valoare.
  5. Nu lăsa casa în beznă. Noaptea asigură-te că ai lumină multă în jurul casei, astfel hoții nu vor da târcoale prea insistent. Ei se tem că pot fi văzuți de cineva.
  6. Nu uita de sistemul de supraveghere. Camerele de supraveghere vor intimida hoții și-i vor ține departe de casa ta. Sunt cu 70% mai puține șanse să fie casa spartă de hoți.
  7. Nu posta pe Social Media că ai plecat în concediu. Pe lângă faptul că vei primi like—uri de la prieteni, poți să primești pe acasă vizita hoților. Și ei vor știi că ești plecat.

S-ar putea să îți placă și...

Totul despre Gazania – cea mai frumoasă floare de vară Grădina de lângă casa noastră este cu siguranță acel loc în care vrem să simțim natura mai aproape de noi, că doar de-aia stăm la casă. Vom discuta în cele ce urmează despre una dintre cele mai intere...
Usile dulapului de bucatarie iti dau de furca? Afla cu ce trebuie sa l... Bucataria este invadata in fiecare zi de grasimi ce se depun pe fieunde, peste tot. Nimic neobisnuit pana acum intrucat pentru asa ceva a aparut ideea de bucatarie, nu? Sa fie o camera in care se gate...
3 motive să cumperi un ceas de perete Deși în ziua de azi timpul pare să fie contorizat de absolut tot ce înseamnă dispozitiv electronic: telefon mobil, calculator, televizor, eu unul am simțit e multe ori nevoia unui ceas de perete pentr...
Totul despre liliacul de vară Cei care locuiți la casă v-ați mutat de la bloc tocmai pentru a avea parte de ceva mai multă natură. E ceva normal, nimănui nu-i plac 4 pereți de betoane. Omul este o ființă căreia-i place să simtă li...
4 plante medicinale pe care le poți crește și tu acasă Deși ne-am obișnuit ca de fiecare dată atunci când avem o problemă de sănătate, să luăm pastile pentru a ne reveni, în antichitate nu exista conceptul de farmacie. Încă din cele mai vechi timpuri oame...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here