Home Casă și Grădină Siguranța locuinței – 7 lucruri pe care nu trebuie să le faci

Siguranța locuinței – 7 lucruri pe care nu trebuie să le faci

202
0
SHARE

Cu toții ne dorim o casă cât mai sigură, care să țină la distanță hoții. Putem obține această siguranță dacă suntem puțin atenți la lucrurile pe care le facem atât în casă cât și în jurul acesteia. Haideți să întocmim o listă cu lucrurile pe care NU trebuie să le faci dacă dorești securitate maximă acasă.

Siguranța locuinței – 7 lucruri pe care nu trebuie să le faci

  1. Nu ascunde cheia pe-afară. Nu se știe niciodată cine te vede că o lași pe sub preș ori prin altă parte și dă pontul cuiva, dacă nu intră chiar personal la furat.
  2. Nu lăsa lucrurile de valoare la vedere. Am tot auzit de cazuri de locuințe sparte din cauza faptului că proprietarii au lăsat bani sau portofele pe masă, masă care era vizibilă din stradă.
  3. Nu lăsa deschise ușile din curte. Nu e suficient să închizi poarta casei atunci când pleci. Asigură-te că ai închis și ușa de la casă chiar dacă e oarecum departe de poartă.
  4. Nu lăsa geamurile deschise, în special dacă locuiești la casă ori pe la parter la bloc. Este o invitație pentru cei certați cu legea să intre la tine în casă și să fure tot ce-i de valoare.
  5. Nu lăsa casa în beznă. Noaptea asigură-te că ai lumină multă în jurul casei, astfel hoții nu vor da târcoale prea insistent. Ei se tem că pot fi văzuți de cineva.
  6. Nu uita de sistemul de supraveghere. Camerele de supraveghere vor intimida hoții și-i vor ține departe de casa ta. Sunt cu 70% mai puține șanse să fie casa spartă de hoți.
  7. Nu posta pe Social Media că ai plecat în concediu. Pe lângă faptul că vei primi like—uri de la prieteni, poți să primești pe acasă vizita hoților. Și ei vor știi că ești plecat.

S-ar putea să îți placă și...

Cum poți să cureți podelele în mod natural? Încă din cele mai vechi timpuri, gospodinele au dorit să își curețe casele fără ajutorul substanțelor chimice, mai ales dacă au avut copiii mici prin acele case ori animale de companie destul de prete...
5 lucruri ciudate care pot elimina pete Petele sunt enervante și pot pune capac relației de lungă durată pe care o stabilim cu hainele noastre. Sau cu mochetele. Sau cu covoarele pe care le-am cumpărat cu mult timp în urmă și de care ne-am ...
Cum arătau casele la interior acum 50 de ani Am găsit online câteva imagini care înfățișează modul în care decorau și foloseau oamenii în trecut, în urmă cu 50 de ani, propriile case. Nu sunt imagini din România așa cum v-ați aștepta mulți dintr...
De ce nu ar trebui să speli vasele cu mâna Vești bune pentru cei care urăsc să spele vasele la mână. A sosit vremea să lăsați acest „job” în seama mașinii de spălat vase. Astfel, farfuriile vor fi mai curate iar procedeul va fi mai eco-friendl...
Unde poți ascunde lucrurile de valoare în casă? Sub saltea? În cărțile din bibliotecă? În șifonier printre haine? În sertarele de la bucătărie? Ei bine, nu. Acestea sunt primele locații pe care hoții le cercetează în momentul în care sparg o locuin...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here