Home Diverse Pregatiri pentru viata de familie – ce trebuie sa stii

Pregatiri pentru viata de familie – ce trebuie sa stii

223
0
SHARE

Visul de a avea o familie este unul normal, insa nu toti percep notiunea de familie asa cum ar trebui. Cati stiu ce presupune de fapt acest drum pe care se arata nerabdatori a merge? Este adevarat ca in sine casatoria presupune insotirea cu cel iubit pentru restul vietii, insa cati se gandesc la faptul ca este vorba si despre insotirea in clipele dificile?

Sunt nenumarate aspecte pe care o pereche tanara trebuie sa le constientizeze inainte de a casatorie, aspecte ce ii vor ajuta sa aiba o viata in intelegere si armonie. Reprezinta un real sprijin pentru cei care au astfel de ganduri si diversele resurse crestine ce trateaza astfel de subiecte, precum sunt cele de la Librariamaranatha.ro.

Cum te pregatesti pentru viata de familie?

Mai mult ca sigur ca te intrebi la un moment dat cum stii ca esti pregatit sa te casatoresti, sa intemeiezi o familie. Indiferent daca esti tanar, adolescent sau celibatar, visezi la logodna, respectiv la casatorie.

Stiai ca exista principii simple pentru o casatorie reusita? Totul tine de interesul pe care tu si cel despre care crezi ca iti este pereche il manifestati vizavi de asta.

Trebuie ca inca dinainte de a lua acest drum sa inveti ce inseamna daruirea, sacrificiul pentru cel apropiat, sa te lipsesti pe tine – in anumite cazuri, pentru ca partenerului sa ii fie bine si asa mai departe.

Se intampla de multe ori, mai ales in cazul celor care au deja o anumita varsta, ca viata de familie sa se dovedeasca mai dificila decat s-ar fi asteptat. Deja are formate anumite deprinderi, deja este afundat intr-un anumit stil de viata, are anumite obiceiuri zilnice. Avand o familie, renuntarea la multe dintre acestea este posibila. Mai ales atunci cand apar copiii programul zilnic ar putea avea o cu totul alta intorsatura.

In viata de familie, echilibrul este esential. Pentru a-l dobandi, nu este insa suficient sa fii o persoana organizata pe plan profesional si care are ordine in viata sociala. Echilibrul se refera la mult mai mult de atat. Este vorba mai ales de partea spirituala, de cea duhovniceasca a fiecaruia. Trebuie sa inveti sa fii rabdator, sa iti intelegi aproapele, sa ai capacitatea de a adopta o atitudine potrivita atunci cand treci alaturi de partenerul de viata prin anumite incercari, provocari, cand intampinati piedici de tot felul.

Poate ca la inceput grijile vor fi mai putine. Atunci insa cand apar copiii, sunt atat de multe aspecte in care sotii ar trebui sa se puna de acord, mai ales referitor la cresterea lor. Par ganduri indepartate, insa pregatirea pentru acestea trebuie sa se realizeze din timp, astfel ca momentul respectiv sa nu te prinda nepregatit.

Deloc simplu, insa placut si imbucurator este sa ai astfel de ganduri. Pe cat poate fi de coplesitoare si grea la un moment dat viata de om casatorit, pe atat este de frumoasa, de implinitoare.

O astfel de decizie, de a forma o familie, trebuie sa o ia oricine la un moment dat. Un ajutor insemnat il pot oferi cartile diverse ce trateaza astfel de teme ori diferite resurse crestine ce au la baza o temelie solida, principii sanatoase totodata.

Afla mai multe despre acest subiect de interes mai ales in randul tinerilor, comandand cartile potrivite de pe librariamaranatha.ro.

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here