SHARE

Românii aruncă la gunoi tone de obiecte anual, suntem recunoscuți atât pentru risipă cât și pentru imposibilitatea de a ne alinia cu standardele europene în ceea ce privește reciclarea. Ei bine, trebuie să știi că există lucruri pe care nu ai voie să le arunci la gunoi și vom face o listă cu cele mai importante dar și cunoscute dintre acestea, cu explicațiile de rigoare bineînțeles. Discutăm despre deșeuri care pot fi foarte dăunătoare mediului înconjurător, astfel că aruncarea lor la gunoi este ilegală.

ATENȚIE – este ILEGAL să arunci la gunoi aceste lucruri

Azbestul – periculos pentru plămânii noștri dar și pentru mediul înconjurător. Dacă aveți de aruncat azbest la gunoi mai bine contactați o companie care se ocupă cu ridicarea deșeurilor periculoase.

Bateriile auto – acidul, plumbul din aceste obiecte sunt extrem de periculoase nu doar pentru noi, oamenii, ci și pentru mediul înconjurător. Partea bună este că se pot recicla contra cost.

Uleiul de motor – nu arunca uleiul uzat la canalizare pentru că este ilegal. Când acesta se combină cu apele stătătoare de exemplu, pelicula formată împiedică razele solare să pătrundă în apă, afectând viețuitoarele. Cel mai bine îl duci la un centru de schimb ulei, de unde-l vor lua băieții și-l vor recicla.

Benzina – în niciun caz nu aruncați benzina la gunoi, aceasta se poate auto-aprinde la temperaturi ridicate și poate izbucni un incendiu de zile mari. Un incendiu la groapa de gunoi va fi devastator pentru mediul înconjurător și foarte dificil de stins de către echipajele de pompieri.

Cauciucuri – cauciucurile auto pot fi periculoase pentru mediul înconjurător în cazul în care acestea sunt depozitate necorespunzător și iau foc. Fumul rezultat din arderea cauciucului este extrem de nociv atât pentru sănătatea noastră cât și pentru mediul înconjurător. Nu le aruncați pe câmp după ce le schimbați și nu le dați foc pentru a scăpa de ele, duceți-le la reciclat la vulcanizări.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here