Home Diverse Extensii de păr pentru persoanele cu Alopecie

Extensii de păr pentru persoanele cu Alopecie

268
0
SHARE
Extensii de păr

Cine nu își dorește o podoabă capilară bogată și strălucitoare? Însă, odată cu trecerea anilor trebuie să înfruntăm realitatea cruntă a transformărilor pe care le suferă părul nostru-albește sau cade. Dacă pentru părul albit există o soluție foarte simplă și eficientă, vopsirea, pentru căderea părului lucrurile nu sunt atât de simple.

Căderea părului, cunoscută științific și sub denumirea de alopecie, se poate manifestă atât la femei, cât și la bărbați, și poate avea mai multe forme. Iată câteva informații generale despre alopecie, dar și ce opțiuni au persoanele afectate pentru a lupta cu efectele alopeciei.

Ce este alopecia?

Alopecia este o afecțiune dermatologica care afectează foliculii piloși, în special de la nivelul scalpului. Evoluția alopeciei determină pierderea localizată sau completă a părului de la nivelul capului, dar și de pe alte zone corporale.

Încă nu a fost elucidată etiologia alopeciei, dar se știe că aceasta poate apărea din cauza unor dereglări hormonale, din cauza vârstei, a unor tratamente corporale traumatizante și/sau din cauza factorului genetic.

Această afecțiune nu are efecte negative doar asupra părului, pierderea bruscă și adesea permanentă a părului poate cauza depresie și scăderea încrederii în sine.

Simptomele alopeciei

Alopecia nu are un simptom caracteristic, dar pot fi recunoscute anumite semne incipiente, cum ar fi subțierea părului sau rărirea sa. Ea poate fi descoperită întâmplător, de multe ori atunci când ne tundem sau când ne spălam sau îngrijim părul.

Tipuri de alopecie

Alopecia androgenetica (pierdere de păr genetică). Acest tip de alopecie se manifestă prin pierderea progresivă a părului de la nivelul scalpului.

Alopecia areata este imprevizibilă și se prezintă ca o pată ovală singură sau pete multiple confluente și asimptomatice, severitatea variind de la o pată mică până la pierderea parulului de pe întreg scalpul.

Alopecia legată de chimioterapie este una dintre cele mai grave, cu efecte secundare supărătoare și traumatice. Căderea părului din cauza chimioterapiei nu este permanentă și, ca atare, părul va crește din nou odată ce tratament va lua sfârșit.

Alopecia post-traumatică este cauzată ca urmare a tehnicilor de îngrijire a părului prin utilizarea de produse pentru păr, cum ar fi remodelatoarele, dispozitivele de îndreptat la cald, piepteni, spumă și produsele pentru încrețire permanentă.

Alopecia cicatrizantă rezultă dintr-un grup de tulburări de păr rare, foliculii de păr fiind înlocuiți de cicatrice.

Sfaturi utile pentru îngrijirea și protejarea părului împotriva alopeciei

Iată câteva sfaturi pentru a evita pe cât posibil îmbolnăvirea părului tău:

 • Dacă folosești un uscător de păr, alege o căldură moderată și păstrează o distanță față de păr de cel puțin 15 cm.
 • Atunci când te speli pe cap des folosește un șampon natural, indicat pentru utilizarea frecventă. Acestea conțin mult mai puține substanțe nocive.
 • Folosește șamponul potrivit pentru tipul de păr pe care îl ai: păr gras, subțire, vopsit…
 • Dacă ai părul uscat, fragil, deshidratat și folosești vopsea de păr, trebuie să alegi un șampon blând care ajută la hidratarea și regenerarea părului, iar acesta trebuie urmat obligatoriu de un balsam sau cremă de păr pentru refacerea tonusului și texturii.
 • Schimbă-ți stilul de viață, evită stresul, respectă o dietă variată și echilibrată care să furnizeze cantitatea necesară de vitamine, oligoelemente și minerale esențiale pentru un păr sănătos și rezistent.

Extensiile de păr: soluția pentru persoanele cu alopecie?

Dacă părul tău se subțiază și se rărește sau suferi de căderea părului permenenta sau provizorie, poți apela la peruci sau la extensii de păr.  În mod normal, lungimea ideală a părului pentru aplicarea extensiilor este de cel puțin până la umeri. Însă, din fericire, pentru persoanele care suferă de alopecie și pentru cele care au părul scurt și rar, se poate apela la montarea unor extensii speciale: micro-extensii invizibile, aplicate fir cu fir, chiar și pe o lungime a părului de 1-2 cm.

Avantajele micro-extensiilor de păr:

 • Nu deteriorează firul de păr.
 • Nu sunt vizibile. Întregul proces este extrem de delicat, extensiile fiind aplicate pe șuvițe foarte fine sau chiar pe câteva fire de păr prin formarea de micro-legături (de mărimea unui bob de orez). Este un proces minuțios și consumator de timp, însă rezultatele sunt pe măsură, pentru că micro-extensiile sunt practic invizibile.
 • Pot fi aplicate doar pe anumite zone: unde părul este foarte rar.
 • Pot fi aplicate pe păr foarte scurt. Dacă alte extensii se aplică doar pe păr începând de la 10 cm, micro-extensiile noastre se pot monta și pe o lungime de 1-2 cm.
 • Pot fi aplicate și bărbaților care au probleme cu căderea părului.
 • Creează volum fără a avea aspectul greoi sau artificial al extensiilor clasice.

Părul folosit la realizarea extensiilor de păr este de 2 feluri: natural și sintetic.

Dacă ești în căutarea unor extensii de păr care pot fi ondulate, stilizate și uscate cu foenul, extensiile din păr natural sunt alegerea perfectă. La fel ca și propriul tău păr, extensiile din păr natural pot fi chiar și tunse sau vopsite după bunul tău plac și sunt foarte rezistente la tratamentul termic. Ele arată mult mai natural, având un luciu și o textură deosebită. Acest tip de extensii de păr sunt mai scumpe, dar își merită banii. Indiferent că îți dorești un breton pentru o noapte sau un păr mai lung pentru o viață, extensiile de păr naturale sunt alegerea potrivită pentru tine.

Extensiile din păr sintetic sunt mai ieftine și se găsesc în majoritatea saloanelor de înfrumusețare. Acestea sunt produse dintr-un amestec de fibre sintetice și păr procesat. Dacă bugetul tău este unul limitat, atunci extensiile din păr sintetic sunt o variantă foarte bună pentru tine. 

Dacă părul tău este subțire sau începe să cadă, există încă speranță pentru tine! Alege micro extensii invizibile!

Dacă te întrebi ce Saloane de extensii de păr din Bucuresti montează extensii pentru păr foarte scurt (micro extensii invizibile), iată și răspunsul  Salonul BeautyPlay din București, Sector 3, Str. Câmpia Libertății nr 39A.

La BeautyPlay vei găsi stiliști cu experiență în montarea extensiilor de păr, care înțeleg cât de traumatizantă poate fi pierderea părului. Abilitățile lor unice au ajutat mulți clienți să își recâștige stima de sine, încrederea și aspectul.  Metodele lor exclusive nu îți vor deteriora părul existent și nu implică intervenții dureroase și costisitoare. Părul tău va arăta și se va simți la fel de normal ca și înainte, iar tu te vei putea bucura de un nou look.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here