Achiziția unei case este o operațiune dificilă, nu neapărat din cauza faptului că nu „ne pricepem” la case, ci din cauza faptului că vânzătorii nu sunt chiar cinstiți. Ei vor încerca în România să ascundă problemele, nu să le rezolve înainte să scoată casa la vânzare așa cum este normal și corect. Astfel, ca să stai departe de probleme atunci când vrei să cumperi o casă, fii atent la următoarele aspecte…

La ce trebuie să fii  atent atunci când cumperi o casă?

Canalizarea – e bine să chemi un instalator să verifice canalizarea casei înainte de a o cumpăra pentru că dacă are probleme, va fi destul de dificil să remediezi și se va lăsa cu disconfort general.

Instalația electrică – testează instalația electrică înainte să cumperi casa pentru că dacă imobilul are instalație veche, aceasta nu va face față solicitărilor moderne iar înlocuirea ei este un chin costisitor.

Fundația – găurile sau crăpăturile în fundația casei pot lăsa apa să pătrundă în beci iar dacă ai planuri mari cu această încăpere, remedierea problemelor va fi costisitoare, mai ales dacă se locuiește la beci. De asemenea, o fundație erodată sau distrusă peste limita normală pune în pericol traiul în acea casă.

Acoperișul – dacă apa se infiltrează în timpul ploilor îți vei putea da seama în podul casei. Știm cu toții cât de costisitoare sunt aceste reparații și problema cea mai mare este lipsa meseriașilor, nu prea ai pe cine să chemi la un asemenea de job pe la noi. Inspectează cu atenție acoperișul când cumperi o casă.

Centrala – iernile în România sunt destul de dure, temperaturile din termometre pot ajunge uneori și la -20 de grade Celsius. Verifică dacă centrala este funcțională și dacă este de generație nouă. Dacă ai de-a face cu o centrală veche vei fi nevoit să o schimbi probabil în viitorul apropiat din cauza randamentului.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here