Home Diverse Litecoin si ce trebuie sa stii despre aceasta moneda virtuala

Litecoin si ce trebuie sa stii despre aceasta moneda virtuala

215
0
SHARE

Se vorbeste mult despre Bitcoin, insa mai putin despre competitorii acestuia. Printre altii se regaseste si Litdcoin, o moneda virtuala ce a aparut pe piata de profil in 2011. Aceasta a aparut ca o moneda alternativa la Bitcoin si are cod de tranzactionare LTC. Este opensource si nu se afla sub o administrare a vreunei autoritati centrale.

Putini stiu ca a fost creata de Charlie Lee, care a si lansat-o pe platforma GitHub in octombrie 2011 si ca se afla pe un loc 4 cand vine vorba de lichiditati pe piata criptomonedelor.

Diferente intre Litecoin si Bitcoin

Pentru cei interesati de pret Litecoin si de investitii trebuie sa cunoaca mai indeaproape ce inseamna de fapt Litecoinul. Desi din multe puncte de vedere se aseamana cu Bitcoin-ul, sunt si diferente. In primul rand, este vorba de timpul mediu de procesare a unei tranzactii ce este aproximativ de 2,5 minute, timp mediu de generare a unui blockchain, iar notabil este faptul ca la Bitcoin acest lucru se refera la 10 minute. De asemenea, Litcoin-ul are un sistem de criptare scrypt, un algoritm ce face minare doar cu ASIC dedicat. Acesta este mai complex fata de sistemul Bitcoin-ului.

Litecoin ofera de asemenea si o confirmare rapida. Reteaua aceasta va crea si mai multe monede – Litecoin va genera 84 de milioane de unitati, ceea ce inseamna de 4 ori mai multe decat in cazul Bitcoin.

Specialistii spun ca Litecoin detine un avantaj pentru procesarea si gestionarea unui numar mai mare de tranzactii, drept urmare anumite blocaje ce pot fi intalnite reprezinta un risc redus.

Riscuri

Ca si in orice alt caz, exista si riscuri, cum de altfel exista si in cazul Bitcoin-ului. Concurenta este destul de mare, pericolul real fiind legat de faptul ca blockchain nu ar fi preferat. Cat despre ce se poate spune despre superioritatea Bitcoin-ului, se pare ca doar timpul poate demonstra daca Litecoin va fi sau nu mai bun.

Minarea Litecoin-ului

Trebuie tinut cont de dificultatea in ceea ce priveste reteaua. Valoarea de revanzare are potential scazut. Echipamentul ASIC poate ca mineaza foarte bine, dar nu se poate folosi in alte scopuri, asadar cand vine vorba de revanzare nivelul este unul scazut.

Nu in cele din urma conteaza si faptul ca exista intarziere la livrare. Iar cat despre consumul de energie, acesta este si el parte componenta aici. Spus pe scurt, se poate concluziona ca tranzactia Litecoin fata de altele poate fi interesanta, poate fi chiar profitabila, poate chiar mai putin costisitoare. Litecoin se poate folosi si poate fi cheltuit pe produse diverse, iar aceasta gama este una regasita usor, in functie de interese. Un portofel electronic se poate descarca usor de la o casa de schimb de profil.

Cu riscuri si tot felul de detalii, incepand cu partea de cumparare, informatiile sunt necesare a fi cunoscute inainte de orice investitie. Pentru cat merita sau nu Litcoin ramane la aprecierea fiecaruia.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here