SHARE

Chiuveta la români ajunge de multe ori un coș de gunoi iar acest lucru nu este deloc în regulă. Am făcut o listă cu câteva lucruri pe care nu ar trebui niciodată să le aruncați la chiuvetă și am explicat pe scurt și care este motivul pentru care vin cu această recomandare. Cred că e destul de logic pentru toată lumea.

Ce NU ar trebui să arunci niciodată în chiuvetă

  • Cojile de ou – acestea pot cauza înfundarea țevilor în timp. Chiar dacă este calciu natural, acesta nu se dizolvă într-un timp suficient de rapid cât să nu cauzeze probleme.
  • Uleiul – pe lângă faptul că discutăm despre poluare, uleiul turnat în chiuvetă cauzează în timp înfundarea țevilor pentru că va atrage praful.
  • Făina – vă mai aduceți aminte cum făceam lipici din făină + apă atunci când eram la școală? Așa se va întâmpla și pe interiorul țevilor dacă veți arunca făina în chiuvetă.
  • Medicamentele – acestea pot ajunge în sol sau în centrele de epurare a apei și unele substanțe nu vor putea fi separate. Niciodată să nu aruncați medicamentele în chiuvetă.
  • Zațul de cafea – mai bine îl folosiți drept îngrășământ pentru flori decât să-l puneți în chiuvetă și riscați astfel să o înfundați. Cu timpul, zațul rămâne pe țeavă și cauzează blocaje serioase.
  • Hârtia – multă lume aruncă șervețelele de bucătărie în chiuvetă. Au observat că acestea „se dizolvă” rapid. Ei bine, nu. Acesta este obiceiul perfect prin care poți să înfunzi chiuveta.
  • Vopseaua – chiar dacă este o soluție lichidă, aceasta este foarte dăunătoare pentru mediul înconjurător dacă este pe bază de diluant. Dacă este vopsea ECO, pe bază de apă, poate doar să cauzeze înfundarea țevilor. Stați departe de gândul de a arunca vopseaua la chiuvetă.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here