SHARE

Chiuveta la români ajunge de multe ori un coș de gunoi iar acest lucru nu este deloc în regulă. Am făcut o listă cu câteva lucruri pe care nu ar trebui niciodată să le aruncați la chiuvetă și am explicat pe scurt și care este motivul pentru care vin cu această recomandare. Cred că e destul de logic pentru toată lumea.

Ce NU ar trebui să arunci niciodată în chiuvetă

  • Cojile de ou – acestea pot cauza înfundarea țevilor în timp. Chiar dacă este calciu natural, acesta nu se dizolvă într-un timp suficient de rapid cât să nu cauzeze probleme.
  • Uleiul – pe lângă faptul că discutăm despre poluare, uleiul turnat în chiuvetă cauzează în timp înfundarea țevilor pentru că va atrage praful.
  • Făina – vă mai aduceți aminte cum făceam lipici din făină + apă atunci când eram la școală? Așa se va întâmpla și pe interiorul țevilor dacă veți arunca făina în chiuvetă.
  • Medicamentele – acestea pot ajunge în sol sau în centrele de epurare a apei și unele substanțe nu vor putea fi separate. Niciodată să nu aruncați medicamentele în chiuvetă.
  • Zațul de cafea – mai bine îl folosiți drept îngrășământ pentru flori decât să-l puneți în chiuvetă și riscați astfel să o înfundați. Cu timpul, zațul rămâne pe țeavă și cauzează blocaje serioase.
  • Hârtia – multă lume aruncă șervețelele de bucătărie în chiuvetă. Au observat că acestea „se dizolvă” rapid. Ei bine, nu. Acesta este obiceiul perfect prin care poți să înfunzi chiuveta.
  • Vopseaua – chiar dacă este o soluție lichidă, aceasta este foarte dăunătoare pentru mediul înconjurător dacă este pe bază de diluant. Dacă este vopsea ECO, pe bază de apă, poate doar să cauzeze înfundarea țevilor. Stați departe de gândul de a arunca vopseaua la chiuvetă.

S-ar putea să îți placă și...

3 întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte să îți renovezi casa... Renovarea unei case reprezintă o operațiune destul de complexă. Știu că mulți dintre voi veți spune contrariul, însă nu e chiar așa. E destul de dificil să faci lucrurile de calitate, astfel încât la ...
Cum să împodobești casa de Crăciun astfel încât să arate cel mai bine... Deși românii nu au o pasiune pentru împodobitul casei de Crăciun asemenea americanilor, se descurcă și ei cum pot. Astfel, vom trece în revistă în cele ce urmează cele mai interesante sfaturi care vor...
Despre floarea pasiunii Floarea pasiunii este una dintre cele mai ciudate plante pe care le puteți pune în ghivecele voastre din apartament și spre surprinderea multora, da, se poate crește indoors. Vom discuta în cele ce ur...
Țânțarii te scot din sărite? Iată cum poți scăpa de ei   Știu, țânțarii pot să fie unele dintre cele mai enervante insecte de pe pământ, alături de muște bineînțeles. Cum a dat puțin căldura cum au început să apară țânțarii, mai ales prin zonele î...
Se poate crește aloe vera în ghiveci? Aloe vera este supra numită „planta minune” pentru că reușește să aducă plusvaloare în absolut toate domeniile în care este folosită: cosmetică, produse de curățenie, farmaceutice, diete, etc.  Proble...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here