SHARE

Cum nu toată lumea își permite un brad 100% natural de Crăciun, mulți dintre noi vom opta pentru un pin. Sunt mai ieftini și țin suficient cât să treacă sărbătoarea. Problema este că acele pinului cad și asta se întâmplă în cantitate foarte mare, mai ales dacă în camera unde este așezat este și foarte cald.

Ei bine, acest lucru nu este neapărat ceva teribil întrucât acele ace le puteți refolosi. Asigurați-vă doar că nu puneți copacul în casă pe ceva covor sau mochetă astfel încât să aveți mari bătăi de cap în a scoate acele. Iată ce puteți face cu acest reziduu, cu acele pomului de Crăciun.

Ce poți face cu acele de pin după Crăciun?

  • Îngrășământ natural pentru grădină – presărați aceste ace prin grădină și veți avea parte de un îngrășământ natural care-și va face treaba cu brio până la primăvară. De asemenea, dacă aveți animale de companie care-și fac nevoile în acea grădină, veți vedea că mirosurile neplăcute vor dispărea. Acele de pin sunt folosite și în odorizantele de toaletă, așa că nu e de mirare.
  • Scapă de mirosul de picioare – pune ace de pin într-un lighean cu apă caldă și înmoaie-ți picioarele pentru 10-15 minute. Aceste ace conțin un antibacterian natural care poate ucide microbii care se aciuiesc între degetele transpirate și provoacă mirosuri urâte astfel.
  • Poți aprinde focul – după ce se usucă, aceste ace conțin în continuare rășină. Aceasta se aprinde foarte bine și puteți astfel folosi aceste ace în locul hârtiei clasice. Este suficient să le aruncați printre iască și lemne și veți vedea ce rapid iau foc. În plus, veți observa că astfel veți obține și un odorizant natural pentru camera în care se află soba.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here