SHARE

De obicei, atunci când ceva se strică prin casă ori dorim să facem o mică renovare, ne-am obișnuit să chemăm meseriașul. Ei bine, există câteva lucruri pe care le poți face și singur, fără să mai fii nevoit să scoți din buzunar bani pentru manoperă. Dacă ai timp, dacă ești genul de persoană căreia-i place să muncească la propria casă, sigur vei găsi drept interesante aceste activități.

Reparații casnice pentru care nu ai nevoie de ajutor de specialitate

  • Vopsitul ușilor – te poți ocupa de unul singur de acest job. Tot ce trebuie să faci este să te înarmezi cu hârtie abrazivă și multă răbdare. După ce te-ai asigurat că nu mai există stratul vechi de vopsea pe ușă, poți să aplici stratul nou. Astăzi se găsesc vopseluri pe bază de apă ceea ce te va ajuta destul de mult în ceea ce privește confortul general al casei. Nu va exista miros de diluant care să provoace dureri de cap sau care să-ți întoarcă stomacul pe dos.
  • Zugrăvitul – atât timp cât în ziua de azi toți vecinii noștri sunt zugravi și se auto intitulează „meseriași”, mai mult ca sigur te apuci singur să dai cu trafaletul decât să apelezi la niște oameni care or să-ți ia o grămadă de bani pentru manoperă și sunt șanse mari să te mai fure și la material. Dacă nu ai mai făcut asta niciodată, apucă-te mai întâi să citești ce scrie pe cutiile cu vopsea și eventual urmărește niște tutoriale clasice pe YouTube. Sunt online câțiva meșteri care te vor ajuta mult mai mult decât o vor face cei care se autointitulează „meseriași” pin vecini.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here