Home Diverse 5 motive să nu bei altceva în afară de cafea boabe

5 motive să nu bei altceva în afară de cafea boabe

197
0
SHARE
cafea boabe

Industria cafelei a evoluat destul de mult în ultimii ani, mai ales pe parte de espressoare. Astfel, în ziua de azi dacă ai poftă de o cafea bună, poți alege între foarte multe sortimente, de la plicuri gen 3 în 1 și capsule, până la cafea boabe Illy ce pot fi încadrate în sfera clasicului.

Partea cea mai bună este că astăzi putem cumpăra orice tip de astfel de licoare magică dintr-un magazin online de cafea, unde ne vom bucura de diversitate și de prețuri mult mai bune față de magazinele din oraș. În ceea ce privește alegerea sortimentului, alegerea depinde de fiecare dintre voi.

Nivelul de calitate crește odată cu prețul iar în cele ce urmează vom discuta despre cele mai importante 5 motive pentru care ar trebui să consumați în continuare cafeaua în forma ei clasică, boabe, așa cum a făcut ea istorie de-a lungul mileniilor.

5 motive să nu bei altceva în afară de cafea boabe

  1. Cafeaua boabe este cea care a făcut istorie. De ce a făcut istorie? Pentru că este de calitate. Această licoare magică a devenit preferata oamenilor de-a lungul timpului pentru că a reușit să aducă un zâmbet larg pe fețele multora la prima oră a dimineții. Deși mulți consideră cafeaua un soi de drog, întrucât creează dependență, mulți dintre noi nu ne-am plâns niciodată de acest lucru. Atât timp cât sute, mii de ani s-a băut doar cafea boabe, nu sunt motive să schimbăm macazul. Cei care-și doresc o cafea de calitate vor cumpăra întotdeauna cafea boabe.
  2. Este cea mai sănătoasă cafea dintre toate. Nici nu vreau să mă gândesc câte E-uri conține un plic de cafea gen 3 în 1. Această cafea artificială nu are cum să fie sănătoasă. Eu unul am renunțat să mai cumpăr așa ceva din cauza faptului că după o perioadă îndelungată de consumat cafea la plic, a început să mă ardă stomacul inexplicabil. Chimicalele din aceste plicuri cu cafea sunt o adevărată otravă pentru noi și ar fi indicat să stăm departe de ele.
  3. Cafeaua boabe este cea mai ieftină. O pungă de cafea boabe de calitate, de 1 kg să zicem, costă undeva la 100-150 de lei. Mult ați spune unii dintre voi dat eu unul v-aș invita să faceți un calcul simplu. Cât costă 1 kg de cafea prafuri la capsule? Citiți bine câte grame de cafea conțin acele capsule, nu vă luați după gramajul total al ambalajului și veți vedea că acea cafea din capsule costă undeva la 300 de lei/kg. Păi dacă stăm să ne gândim ce cafea boabe se poate cumpăra cu 300 de lei, cred că ne apropiem de cea mai scumpă cafea din lume.
  4. O pungă de cafea boabe te ține mai mult. Dintr-un kilogram de cafea ai mult timp, mult peste o lună mai ales dacă ești singur și bei cam o cafea, două pe zi. E o investiție destul de bună dacă ești genul de persoană căreia nu-i place să se trezească dimineața și să observe că iarăși a rămas fără cafea. Investițiile pe termen lung sunt cele mai bune pentru oamenii cărora le place să fie mereu organizați. Atunci când știi că pentru tine cafeaua este cea mai importantă, nu trebuie să fii niciodată pus în situația de a rămâne fără. Sunt curios voi cât timp aveți dintr-o pungă de boabe, câți sunteți în familie, câți beți, câte cafele scoateți în medie dintr-o pungă de 1 kg.
  5. Este singura care oferă un gust foarte intens. Dacă vrei să simți gustul cafelei adevărate, boabele sunt cele mai în măsură să dovedească gustul intens și asta natural. Chiar dacă pe la TV vedeți foarte multe reclame la fel de fel de prafuri și capsule și alte bazaconii, cel mai intens gust de cafea cel din boabe este cel mai adevărat. Vă puteți convinge singur de acest lucru dacă veți încerca și această variantă în combinație cu un espressor de calitate. Nu veți regreta.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here