Home Casă și Grădină Câteva trucuri din bucătărie ceva mai neconvenționale

Câteva trucuri din bucătărie ceva mai neconvenționale

153
0
SHARE

Bucătăria e grea dar dacă reușește să se prindă de tine, ai toate șansele să o transformi în artă. Cu toții urmărim emisiuni TV de genul Chefi la Cuțite și pentru că avem o pasiune pentru bucătărie, ne imaginăm mereu că suntem și noi acolo, cot la cot cu concurenții, și asta doar pentru a afla mai multe despre această disciplină. Ei bine, în cele ce urmează vom aduce în prim plan câteva trucuri din bucătărie ceva mai neconvenționale care te vor ajuta însă să-ți faci treaba mai bine și mai rapid atunci când intri în focurile gătitului. Dar să lăsăm vorbăria și să trecem la enumerat trucuri interesante.

Câteva trucuri din bucătărie ceva mai neconvenționale

Folosește o sticlă din plastic pentru a separa gălbenușul oului de albuș – forța de sucțiune a sticlei va trage din albuș gălbenușul fără să-l spargă iar acest lucru te poate ajuta foarte mult mai ales în contextul în care discutăm despre o metodă destul de rapidă comparativ cu despărțirea clasică a celor două.

Folosește o coală de hârtie de copt pentru a menține blatul curat – mai ales atunci când faci prăjituri și folosești ingrediente care se răspândesc rău de tot pe blatul de bucătărie. Prinde-o cu scotch de blat, asigură-te că nu se mișcă iar la final, după ce termini de făcut prăjiturile, vei vedea că totul e curat.

Taie ierburile cu cuțitul de pizza – o să observi că merge mult mai repede decât cu cuțitul clasic. Mărar, pătrunjel, orice ar fi, o să vezi că se toacă mult mai bine decât prin metoda clasică. Și cel mai important, riscul să te tai este mult mai mic. Dacă ești începător/începătoare în ale bucătăriei, această soluție te va salva de multă usturime pe la degete și de multă durere.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here