SHARE

Nicio inmormantare nu poate fi dusa la bun sfarsit in absenta unui sicriu. Acest loc va deveni casa de veci a trupului neinsufletit, putand fi realizat din diverse materiale, insa cel mai adesea din lemn. Astfel, va deveni absolut necesar cumpararea unui sicriu corespunzator, atat in ceea ce priveste materialul, cat si dimensiunile sau culorile sale.

Iata cateva aspecte ce conteaza atunci cand vine momentul alegerii sicriului potrivit.

Dimensiunile persoanei decedate

Cel putin cu aproximatie, trebuie aflat care sunt greutatea si inaltimea persoanei decedate. Altfel, exista riscul ca sicriul sa fie prea mare sau prea mic pentru proportiile corpului lipsit de viata, ceea ce inseamna ca ritualul inmormantarii va fi cu mult ingreunat. Prin urmare, pentru a elimina din start aceasta posibilitate, informatiile furnizate firmei funerare trebuie sa fie cat se poate de corecte.

In cazul in care acestea nu „bat” cu realitatea se poate ca sicriul sa nu suporte greutatea defunctului ori chiar sa fie neincapator pentru trupul acestuia. In acelasi timp, este bine de stiut ca acele modele de sicrie cu 6 colturi sunt destinate in special acelor persoane care au o constitutie mai generoasa in zona umerilor.

Dimensiunile locului de inhumare

La alegerea sicriului vor conta, desigur, si dimensiunile locului de inhumare. De exemplu, cripta are dimensiunile interioare de 200 cm/70 cm. Aceleasi dimensiuni standard le prezinta si o groapa fara constructii. Totusi, acestea pot fi ajustate ulterior, astfel incat sicriul sa incapa fara niciun fel de problema.

In ceea ce priveste cavoul, dimensiunile acestuia nu conteaza intr-atat de mult in alegerea sicriului; in acest caz este esentiala dimensiunea criptei din cavou.

Culoarea sicriului

In cazul in care defunctul si-a exprimat dorinta in ceea ce priveste culoarea sicriului, este bine sa tii cont de aceasta. In caz contrar, aceasta responsabilitate cade in seama familiei indoliate. In acest sens, se pare ca printre cele mai comandate si solicitate sunt sicriele de culoare mahon. Atunci cand vine vorba de femei, bejul ramane alegerea cel mai des intalnita.

Accesoriile sicriului

Daca iti doresti un sicriu complet echipat pentru cel care a trecut la cele vesnice, trebuie sa ai in vedere manerele si crucifixul. Aceste accesorii vor conferi sicriului o nota de sobrietate, in ton cu nefericitul eveniment.

In plus, fiecare sicriu trebuie sa aiba o lenjerie alba si perna specifica, cu cele doua orare, mic si mare, precum si panza cu care se va acoperi fata decedatului. Trebuie sa te interesezi daca aceste accesorii sunt incluse in pretul sicriului sau trebuie sa platesti separat pentru ele.

De asemenea, este esential sa alegi un sicriu rezistent. In acest sens, trebuie sa acorzi atentie materialului folosit la realizarea acestuia. Cele mai folosite tipuri de lemn sunt plopul, bradul, stejarul si fagul. Cei care nu au un buget foarte generos pentru inmormantare, pot opta pentru un model de sicriu din esenta slaba, precum este bradul. Desigur, calitatea finisajelor va face mereu diferenta intre sicriele puse la dispozitie de firmele de profil.

Trebuie de asemenea stiut ca sicriele confectionate din lemn de esenta tare sunt mai grele, insa totodata mult mai rezistente.

Cu toate aceste sfaturi in minte, vei putea face neindoielnic o alegere potrivita a sicriului. Pentru un plus de liniste si siguranta te poti indrepta catre o firma de servicii funerare care ofera consiliere, astfel incat ceremonia de inmormantare sa decurga in mod firesc, conform planului. O recomandare in acest sens este Rarox.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here