SHARE

În ultimii ani, Timișoara, vestul țării a devenit un punct de interes mai mare pentru companiile străine decât Bucureștiul, decât capitala. Multă lume se întreabă de ce s-a întâmplat acest lucru și, bineînțeles, încotro o să se ducă acest trend, așa că vom încerca să deslușim aceste mistere în cele ce urmează. Haideți să vedem împreună care sunt motivele principale pentru care tot mai multe companii străine ori deschid sedii la Timișoara, ori le mută în acest oraș pe cele pe care le-au deschis deja la București.

Motivele pentru care tot mai multe companii deschid sedii la Timișoara

  1. Timișoara elimină problema generată de lipsa autostrăzilor. E o adevărată corvoadă să ajungi de la intrarea din Vest a țării, la București. Faci o zi întreagă pe drum. Acesta este motivul principal pentru care toate firmele de transport au făcut garajele prin Vest, în orașe precum Timișoara, Arad, Oradea, etc. Timpul este un aspect foarte important atunci când deții un business și nu toată lumea-și permite luxul de a-l pierde pe drumuri.
  2. Orașele din Vest sunt mult mai aerisite din punct de vedere al traficului. Atunci când ai nevoie de trei ceasuri pentru a străbate capitala de la un capăt la celălalt, nu-ți mai arde de business. Bucureștiul deși este cel mai important oraș al țării, pentru multe companii a ajuns impracticabil. Timișoara în schimb, e cu totul altfel. Aici e liniște, oamenii se grăbesc în limita bunului simț și toată lumea ajunge la destinație într-un timp relativ ok.
  3. Chiriile în Timișoara sunt mai mici decât în București. Din cauza faptului că Bucureștiul este cel mai important oraș din țară, dar și din cauza faptului că în această țară mafia imobiliară a crescut artificial prețurile pentru a spăla miliarde de euro, prețurile pentru chirii în capitală au ajuns astronomice. În unele complexe comerciale de exemplu, chiriile sunt mai mari decât la Paris sau la Londra, deși țara e de 10 ori mai săracă față de cele 2. Timișoara încă nu a fost ajunsă de acest flagel al prețurilor umflate aiurea pentru chirii. Găsești birouri de închiriat în Timișoara la prețuri foarte bune comparativ cu Bucureștiul.

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here