Home Casă și Grădină Ce nu ar trebui să faci niciodată mașinii tale

Ce nu ar trebui să faci niciodată mașinii tale

179
0
SHARE
masinii

Românii nu prea le au cu întreținerea mașinii sau cu ideea de a o repara, de a avea grijă de ea cât de cât. Unii dintre proprietarii de mașini fac însă unele greșeli neintenționate care pot dăuna destul de rău autovehiculului așa că în cele ce urmează vom discuta despre câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată mașinii tale dacă ai pretenția să te țină cât mai mult, să stai cât mai departe de service sau de cheltuieli suplimentare făcute total anapoda, nicidecum din necesitate normală.

Ce nu ar trebui să faci niciodată mașinii tale  

Nu trebuie să umfli cauciucurile mașinii mai mult decât specificațiile producătorului, doar pentru că ai auzit tu că astfel mașina consumă mai puțin. E plin internetul de oameni care afirmă asemenea aberații dar care uită probabil să spună că în realitate, chiar dacă mașina consumă mai puțin, nu e nicio afacere. Ce iei pe mere dai pe pere. Cauciucurile se uzează prematur și trebuie să le schimbi mult mai devreme.

Nu trebuie să pui antigel greșit, doar pentru că toată lumea din jur îți spune că nu are nicio importanță ce pui, antigel să fie, diluat sau concentrat. Trebuie să folosești DOAR ce scrie în manualul mașinii, doar antigelul recomandat de către producător. Dacă amesteci mai multe tipuri de antigel se poate defecta pompa de apă, garniturile, pot fi probleme de răcire, de uzură a motorului cauzată de răcirea ineficientă.

Nu trebuie să mai conduci mașina atunci când LED-ul de la ulei este aprins. Asta înseamnă că ori este prea puțin ulei în motor, ori există o defecțiune a sistemului de ungere. Ungerea ineficientă sau insuficientă a pieselor mobile din motor crește foarte mult uzura acestuia și știți cum se spune, motorul este inima mașinii. Dacă se strică, e jale mare.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here